/ Nieuws / HTC U 11, wat kunnen we verwachten?

HTC U 11, wat kunnen we verwachten?

Alicia van den Velden on 2 mei 2017 - 16:00 in Nieuws

De lancering van het nieuwe vlaggenschip van HTC komt steeds dichterbij. De verwachting is dat de HTC U 11 op 16 mei aangekondigd zal worden, waarna het nog even zal duren voordat het toestel in Nederland beschikbaar zal zijn. Verwacht wordt dat dit toestel de opvolger is van het vorige toptoestel, de HTC 10.

Volgens de laatste geruchten zal het toestel vermoedelijk beschikken over een Snapdragon 835 processor. Het werkgeheugen zal of 6GB groot zijn of 4GB. Bij de grotere uitvoering hoort een intern opslaggeheugen van 128GB, bij de kleinere variant 64GB. Het display zal vermoedelijk 5,5 inch groot zijn en beschikken over Gorilla Glass 5.

Aan de achterkant zal een 12 megapixels camera beschikbaar zijn en aan de voorkant een 16 megapixels variant. De hardware wordt gevoed door een 3000 mAh accu. Een leuke feature van het toestel zal Edge Sense zijn, dit is een techniek waarmee acties uitgevoerd kunnen worden door in de zijkanten van het toestel te knijpen. Deze zijkanten van de HTC U 11 beschikken over aanraakgevoelige sensoren, waarmee verschillende acties aangeroepen kunnen worden.

Volgens gelekte informatie zal de HTC U 11 waterbestendig en stofwerend zijn. Het toestel zal namelijk een IP57 certificering mee krijgen, wat eigenlijk betekend dat het toestel wel tegen water kan maar er niet wordt geadviseerd om het toestel lange tijd onder water te gebruiken of erg diep te gaan.

Zodra de HTC U 11 is aangekondigd en beschikbaar is in Nederland, lees je het natuurlijk op Smartphoneclub.com!

HTC U 11, wat kunnen we verwachten?