/ Nieuws / Hoe kun je goed voor je iPhone zorgen?

Hoe kun je goed voor je iPhone zorgen?

Alicia van den Velden on 8 november 2021 - 09:27 in Nieuws

Hedendaags zitten onze smartphones haast vastgelijmd aan onze handen. Hoe kan het ook anders, we willen bereikbaar zijn en er wordt ook van ons verwacht dat we bereikbaar zijn. In deze digitale samenleving kunnen we ons niet meer voorstellen dat we geen telefoon hebben. Met al die uren dat we dat apparaat in onze handen hebben is het ook niet heel gek dat ze snel stuk gaan. Je hoeft het maar een paar mensen om je heen te vragen en je zal merken dat er 1 of zelfs meer mensen met een telefoon met gebroken scherm of andere mankementen lopen. Het zijn ook erg fragile objecten eigenlijk. Dus hoe zorg je nou het beste voor je iPhone?

Een hoesje van goede kwaliteit

Het is erg aantrekkelijk om een mooi en niet al te dik hoesje om je telefoon te doen. Maar goedkope, dunne of plastic hoesjes beschermen je iPhone nou eenmaal niet goed. Voor je het weet moet je weer naar de winkel voor een iPhone 11 of iPhone X scherm reparatie. Dat is natuurlijk onwijs zonde van je geld en zijn vaak van die kosten waar je niet op zit te wachten. Daarnaast zijn onderdelen voor een iPhone 11 reparatie erg duur omdat de telefoon nog vrij nieuw is. Investeren in een wat duurder hoesje van goede kwaliteit is daarom belangrijk. Let erop dat het hoesje als een bumper om je telefoon heen gaat en een deel van je scherm bedekt. Als je telefoon dan op het scherm valt, dan raakt het scherm de grond niet omdat er een bumper voor zit. 

Batterij levensduur

Het internet staat vol met fabels en feiten over hoe we om moeten gaan met de batterijen van onze apparaten. Voorheen werden batterijen gemaakt van nikkel. Het is voor dat soort batterijen beter om de batterij eerst helemaal leeg te laten lopen, om hem vervolgens weer tot 100% op te laden. Het is echter zo dat deze batterijen niet meer gebruikt worden voor telefoons. De batterijen van de huidige smartphones worden gemaakt van lithium. Deze batterijsoorten vereisen een hele andere omgang dan nikkelbatterijen. Het volledig leeg laten lopen en weer 100% opladen kan de lithium batterij ‘lui of moe’ maken. Het beste is daarom om je batterij constant tussen de 20% en 80% te houden. Dit zal de levensduur van je batterij aanzienlijk verlengen.

Schoonmaken

Er wordt nooit over gepraat maar ook dit is belangrijk. De kleine gaatjes op je telefoon zoals de oplaadpoort, speaker en wellicht aux ingang zijn plekjes waar vuil zich snel gaat ophopen. Dit lijkt misschien niet zo erg maar dit kan op termijn de contacten verslechteren. De oplader blijft bijvoorbeeld niet goed zitten in de oplaadpoort of maakt geen contact. De speaker kan slechter gaan klinken of je koptelefoon maakt geen contact met de aux poort. Maak daarom regelmatig deze ingangen schoon met een tandenstoker. Het kan overigens geen kwaad om je telefoon zo nu en dan te reinigen. Er wordt wel eens gezet dat er op een smartphone meer bacteriën leven dan op de bril van een openbaar toilet.