/ Nieuws / Goedkoopste iPhone blijft 16GB opslag houden

Goedkoopste iPhone blijft 16GB opslag houden

Alicia van den Velden on 10 juni 2015 - 10:14 in Nieuws

De goedkoopste iPhone is uitgerust met een interne opslag van 16GB, waar door veel gebruikers over geklaagd wordt. Doordat Apps en het besturingssysteem iOS steeds meer ruimte innemen, is de opslag te beperkt en is er vaak geen plaats meer voor persoonlijke bestanden als foto’s en video’s.

Marketingdirecteur van Apple, Phil Schiller, geeft in een interview met Darin Fireball aan dat het bedrijf ondanks de kritiek toch de 16GB blijft produceren. De directeur geeft aan de Cloud (iCloud) diensten sterk in opkomst zijn, en daardoor de vraag naar lokale opslagruimte afneemt. In de iCloud kunnen bijvoorbeeld documenten, foto’s en video’s opgeslagen worden. Deze bestanden staan niet op de lokale opslag van de telefoon, maar op de servers van Apple.

Gebruikers van de iPhone klagen echter over dat de opslagruimte, ondanks de komst van iCloud, toch te beperkt is doordat het besturingssysteem en apps steeds meer ruimte in beslag nemen. Gebruikers die meer opslag willen hebben, moeten overstappen naar de 64GB variant die 100 euro duurder is. Schiller geeft aan dat door de kostenbesparing die wordt bereikt door het aanbieden van beperkte opslagruimte, meer geïnvesteerd kan worden in bijvoorbeeld het ontwikkelen van betere cameramodules.