/ Nieuws / Gamen op een smartphone

Gamen op een smartphone

Game spelen smartphone
Alicia van den Velden on 15 maart 2019 - 10:30 in Nieuws

Gamen is wereldwijd enorm populair onder de bevolking. Mensen spelen games op computers, spelcomputers en smartphones. Computers en spelcomputers worden ook wel gameconsoles genoemd en smartphones tegenwoordig ook. Naar verwachting zullen er steeds meer gamers zijn op de smartphone.

Waarom gamen op een smartphone

Van vroeger uit zijn mensen gewend om speciaal een computer of spelcomputer aan te schaffen om te kunnen gamen. Door simpelweg de computer of spelcomputer op te starten, kunnen mensen van start gaan met het gamen.

Doordat tegenwoordig iedereen een smartphone heeft, wordt het gamen op smartphones een steeds groter begrip. De smartphones worden sneller en er komen meer games uit. Het gamen op smartphones wordt steeds bekender, omdat de drempel enorm laag ligt om een spel op te starten. Smartphones zijn snel en makkelijk te vergrendelen en worden vaak overal mee naar toe meegenomen. Mensen zijn hierdoor sneller geneigd om te gamen dan wanneer ze speciaal een spelcomputer of computer op moeten starten. Een smartphone is vaak binnen handbereik!

Toch zijn de meeste fanatieke gamers niet te spreken over de smartphone als gameconsole. De games zitten vol met microtransacties en hebben weinig weg van ‘echte’ games, waarvoor mensen vaak speciaal naar de winkel gaan. De kwaliteit van smartphone-games zal volgens hen nooit kunnen tippen aan de kwaliteit van games op een andere gameconsole.

Smartphone bureau

Wat is de toekomst?

De toekomst voor het gamen op smartphones ziet er rooskleurig uit. Er worden steeds meer mogelijkheden beschikbaar gesteld. Eén van die mogelijkheden is het gebruik maken van de smartphone op de televisie. Dit is al mogelijk, maar het zal bekender en gebruiksgemakkelijker worden. Mensen hoeven hierdoor niet speciaal een spelcomputer aan te schaffen. Verder zullen er vaker grote games verschijnen voor de smartphones, een bekend voorbeeld hiervan is de populaire game Fortnite. Gameontwikkelaars zien tegenwoordig meer potentie in het ontwikkelen van games voor op de smartphones dan voorheen en het zullen er steeds meer worden.

Doordat smartphones sneller worden, is het bijna vanzelfsprekend geworden dat het ook geschikt moet zijn voor het spelen van games. Samsung en Apple zijn ervan overtuigd dat hun smartphones goed genoeg zijn voor het spelen van games, zonder dat ze er speciaal voor ontwikkeld zijn. Er zijn veel smartphones op de markt verschenen die speciaal ontworpen zijn om goed mee te kunnen gamen. De krachtige batterij en de snelheid zorgen er voornamelijk voor dat de smartphones optimaal gebruikt kunnen worden.  Steeds meer fabrikanten willen de mensen overtuigen dat hun smartphones geschikt zijn om mee te kunnen gamen. De smartphones zijn er niet speciaal voor ontworpen, maar doordat de technologie inmiddels zo ver is kunnen de smartphones ook gebruikt worden om te kunnen gamen.