/ Nieuws / De Galaxy Note 9

De Galaxy Note 9

Samsung Galaxy S9
Alicia van den Velden on 30 maart 2018 - 11:29 in Nieuws

De Note-serie van Samsung is wereld bekend en is één van de redenen waarom smartphones steeds grotere schermen kregen. Ook hebben de Galaxy Note smartphones ieder jaar de beste hardware en staan ook bekend om de S-pen die er ieder jaar bijgeleverd wordt en gemakkelijk op te bergen is in het toestel. De eerste Note, de Galaxy Note of de Galaxy N7000, had een 5,3 inch scherm wat tegenwoordig als een normale schermgrootte werd gezien. Het nieuwste toestel is de Galaxy Note 8, een toestel dat veel te vergelijken is met de Galaxy S8. En nu zijn er geruchten dat de Galaxy Note 9 gaat lanceren. Natuurlijk was dit te verwachten, maar het gaat meer om de specificaties van het toestel en toegevoegde functies. Natuurlijk zijn er dan ook veel mensen die enthousiast zijn over de nieuwe smartphone en willen graag weten wat de nieuwe smartphone in petto heeft. Het is gerucht dat de Galaxy Note 9 iets eerder gaat lanceren in vergelijking met de lanceerdatum van de Galaxy Note 8.

Specificaties

De specificaties van het toestel is natuurlijk iets waar veel mensen naar uit kijken omdat Samsung bekend staat om de uitstekende hardware met haar toptoestellen. Net als vorig jaar krijgt dit toestel weer uitstekende specificaties meegeleverd. Het scherm van de Galaxy Note 9 is dezelfde grote als de voorganger met een schermgrootte van 6,3 inches en het is natuurlijk een Super AMOLED scherm. Ook kan het zijn dat het toestel dunner en breder wordt. De Galaxy Note 9 krijgt een nieuwe Snapdragon 845 of een Exynos 9810 chipset. Ook krijgt het toestel minimaal 6GB aan werkgeheugen en zijn er twee modellen met 64GB aan opslag en 256GB aan opslag. Tevens is dit uit te breiden tot wel 400GB. Het toestel gaat draaien op de 8.0 Oreo versie van Android, maar het is niet onmogelijk dat de Galaxy Note 9 gaat draaien op het nog niet gelanceerde Android P. Het toestel krijgt een dubbele camera die ongeveer hetzelfde zal zijn als de camera van de Galaxy S9+. Het krijgt dus een dubbele camera met 12 megapixel en aan de voorkant heeft het toestel een 8 megapixel camera.

Vingerafdruk scanner in scherm?

Het kan zijn dat je er niet van hebt gehoord maar het Chinese bedrijf VIVO kwam dit jaar uit met smartphone die in het scherm een vingerafdrukscanner had. En Samsung wil dit dus ook graag voor de Galaxy Note 9. Dit betekent dus dat er geen specifieke vingerafdrukscanner komt op een bepaalde plek van het toestel zoals op de achterkant met de Galaxy Note 8. De vingerafdrukscanner is dus in het scherm waardoor je het voordeel krijgt dat de vingerafdrukscanner aan de voorkant zit en ook het voordeel dat het scherm tot aan de randen zit. Echter is dit nog niet officieel bevestigd, maar hier worden veel fans van de Galaxy Note serie heel enthousiast over. Ben jij ook enthousiast over de Galaxy Note? Wij in ieder geval wel.