/ Geen categorie / Drones besturen met je smartphone

Drones besturen met je smartphone

DJI Mavic
Alicia van den Velden on 11 september 2017 - 11:33 in Geen categorie

Drones zijn erg populair de laatste tijd. De technologie ervan gaat zo snel dat er onderhand ook al professionele films mee worden gemaakt. Eerst waren de drones bedoelt voor speelgoed. Vroeger was het zo geweldig want je kon zelf een helikopter besturen. DJI is het grootst producerende bedrijf, het is ook het beste merk als je een beginner bent op het gebied van drones. Tegenwoordig kun je een drone besturen met je smartphone. Er is dan verbinding via bluetooth met je smartphone en je drone. Je bestuurd de drone via de controller of via de app. De app is zo goed ontwikkeld dat bijna alles voor je wordt gedaan, behalve het vliegen. De afstand dat je kan vliegen is dan wel een stuk minder maar je hebt alsnog de ervaring alsof je zelf in die drone zit. Als je de controller laat verbinden met je telefoon kan je wel tot 2 kilometer ver weg vliegen. Op de app kan je de drone in verschillende modes zetten, bijvoorbeeld Follow Me Mode(FMM). Zonder dat je hem hoeft te besturen laat je de drone verbinden met je telefoon en dan filmt hij je terwijl je aan het sporten bent of terwijl je in een auto rijdt.

Spectaculaire VR voor drones

In 2015 is er Virtual Reality bij drones geïntroduceerd. Dat betekend dat je een bril hebt waarbij je het zicht vanuit de camera ziet. Er is dan verbinding via de controller met de bril. De kwaliteit is zo scherp dat het lijkt alsof je in die helikopter zit. Het eerste dronemerk die op dit idee kwam was FLYBI. Elke dronefanaat wilde die drone hebben, maar DJI kwam dus al snel weer met een nieuwe drone op de markt waar er een VR-bril bij zat maar de kwaliteit van de drone en bril waren veel beter. De technologie van drones is zo snel gegaan dat je de nieuwste drone met z’n tweeën kunt besturen. De een heeft de controle over de drone en de ander over de camera, zodat de bestuurder zich kan focussen op het vliegen. Er zijn ook competities gestart waarbij je met je drone gaat racen. Er is dan een parcours in de lucht gemaakt waarbij je dan door cirkels moet vliegen. Daarbij worden tegenwoordig ook Virtual Reality brillen bij gebruikt. De drones gaan zo snel dat je ze bijna niet kunt volgen. Daarom is het handig om een VR-bril te gebruiken.

Professionele films maken met een drone

Drones worden tegenwoordig ook ingezet om films mee te maken. De kwaliteit is zo goed dat het niet op de meeste beeldschermen kan worden afgespeeld. Drones worden veel gebruikt bij televisieprogramma’s, want het is mooi om bij een reisprogramma te laten zien hoe het gebied er uitziet en daar is dan een drone perfect voor. Je kan dan binnen enkele minuten geweldige beelden maken doormiddel van je smartphone. Het is ook makkelijk om mee te nemen. Het wordt ook gebruikt om professionele films mee te maken. Bij een film maken verander je vaak van set en is het lastig om met een helikopter te filmen. Een drone kan dan stabiele beelden maken doormiddel van een gimbal. Dat is een 3-assige stabilisator die de lens recht houdt. Daarom zien de beelden er altijd stabiel uit. Een drone is het perfecte middel om geweldige beelden mee te maken en het is makkelijk te besturen met je smartphone.