/ Geen categorie / De gloednieuwe iPhone’s XS, XS Max en de XR!

De gloednieuwe iPhone’s XS, XS Max en de XR!

gouden iphone
Alicia van den Velden on 18 september 2018 - 12:49 in Geen categorie, Nieuws

Apple lanceert de nieuwe iPhone’s

Iedere Apple liefhebber zat hierop te wachten! De lancering van de drie nieuwe iPhone modellen de zo geheten iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. In tegenstelling tot vorig jaar toen alleen de iPhone X uitkwam, zijn er dit jaar drie nieuwe modellen op de telecommarkt gebracht.

Rond 21 september vindt de officiële release plaats. Kun je echt niet wachten? Dan is het bij diverse telecom aanbieders al mogelijk om een pre-order te plaatsen.

De iPhone XS,

Een van de nieuwe modellen is de iPhone XS. De iPhone XS heeft hetzelfde uiterlijk als de iPhone X en is ook verkrijgbaar in de gebruikelijke kleuren spacegrijs en zilver. Daarnaast is deze iPhone ook te verkrijgen in een nieuwe goudkleur. Dit model heeft een 5,8-inch super retina oled scherm en is hiermee de kleinste van de drie. Het 5,8 inch scherm heeft de volgende specificaties:

  • 2436 x 1125 resolutie
  • 2,7 miljoen pixels
  • 458 ppi
  • Ondersteuning voor dolby vision en HDR10
  • Het scherm heeft 60 % grotere dynamic range voor kleuren dan het iPhone X scherm

Voor de rest is het toestel voorzien van een 7-megapixel TrueDepth-camera aan de voorkant en een dubbele 12-megapixel camera aan de achterkant. In plaats van de Touch ID-knop onderaan het scherm, wordt er nu gebruikt gemaakt van een Face ID. Zo kan men ook de XS-serie draadloos opladen. De iPhone XS lijkt dus erg veel op de iPhone X, de grootste veranderingen zitten dan ook binnen in.

De rating van het toestel is IP68 en is hiermee nog waterbestendiger. Bovenin zit uiteraard de notch met alle technologie voor de TreuDepth-camera. Dankzij de betere algoritmes kan de Face ID-camera jouw gezicht sneller herkennen en misschien wel de grootste update is de nieuwste A12 Bionic chip. Vergeleken met vorig jaar toen de A11 chip uitkwam is deze chip 15% sneller en maar liefst 40% efficiënter. De efficiëntie kernen van de chip gebruiken ook nog eens 50% minder energie (dit zit in alle drie de iPhones). Deze chip loopt naar verluidt twee jaar voor op de Android concurrentie.

De iPhone XS is in Nederland te koop in drie verschillende prijsklassen. De iPhone XS 64GB is te koop voor €1159, de 256GB is te koop voor €1329 en de iPhone XS met een geheugen van 512GB kost €1559.

De grotere versie van de iPhone XS is de iPhone XS Max!

Zoals de naam al aangeeft is de iPhone XS Max de grotere versie van de iPhone XS. Zo heeft het scherm de volgende specificaties:

  • 6,5-inch super retina oled scherm (iPhone 8 Plus 5,5-inch LCD)
  • 2688 x 1242 resolutie
  • 3,3 miljoen pixels
  • 458 ppi
  • Ondersteuning van dolby vision en HDR 10

De iPhone XS Max draait ook op de gloednieuwe A12 Bionic, gemaakt met een 7-nanometer productieproces. Dit levert een toestel  op die energiezuiniger, compacter en krachtiger is.

Voor de rest is de iPhones XS Max voorzien van een 4GB ram, wat een verbetering is ten opzichte van de iPhone X die het met een 3GB werkgeheugen moet doen. De iPhone XS Max heeft overduidelijk een groter scherm dan de normale iPhone XS. Ze hebben beide dezelfde chip, maar de iPhone XS Max heeft een grotere batterij waardoor deze maar liefst ander half uur langer meegaat dan de iPhone X.

De goedkoopste versie van de iPhone XS Max is de 64GB die €1259 kost, de 256GB kost €1429 en de duurste versie van 512GB kost €1659.

De introductie van de iPhone XR.

De iPhone XR is eigenlijk een goedkopere versie van de iPhone X. De XR heeft ongeveer hetzelfde design, maar heeft smallere schermranden, Face ID en kan draadloos worden opgeladen. Drie  belangrijke kenmerken van de iPhone X ontbreken eigenlijk: het oled-scherm, 3D Touch en de dubbele achtercamera. In plaats van het oled scherm heeft het een LCD scherm (liquid retina). De XR heeft alleen een voorcamera van 7 mega-pixel en een achtercamera van 12 mega-pixel.

De iPhone XR heeft net zoals de iPhone XS en de XS Max de A12 Bionic chip en dezelfde TrueDepth-camera voor de Face ID functie. Het toestel is ook waterdicht gebouwd, maar heeft het wel een IP van 67 tot tegenstelling van de andere twee iPhones die een IP van 68 hebben. Echter ontbreekt het bij dit toestel wel aan de 3D Touch functie. Een leuke verbetering is dat de accu ander half uur langer mee gaat dan de accu van de iPhone 8 Plus.

Hoewel de andere twee iPhones in de standaard kleuren van spacegrijs, zwart en nu ook goud te verkrijgen zijn. Kun je deze iPhone in zes verschillende kleuren halen: zwart, wit, geel, koraal, blauw en rood.

De prijzen van dit product liggen dan ook wat lager dan de iPhone XS en de XS Max. Voor een iPhone XR 64GB betaal je een bedrag van €859, voor een 128GB €919 en voor de XR van 256GB wordt een prijs van €1029 gevraagd.