/ Nieuws / De beste smartphone camera’s 2019

De beste smartphone camera’s 2019

Camera iphone
Alicia van den Velden on 15 februari 2019 - 17:52 in Nieuws

Een camera is iets wat wij allemaal wel gebruiken, vooral als we het hebben over de smartphone camera’s. Smartphone camera’s worden beter en beter waardoor de vraag naar normale camera steeds minder wordt. De beste camera is de camera die je bij je hebt, daarom vinden wij fantastisch dat de camera’s op smartphones steeds beter worden en toch zo compact. Er zijn wel veel smartphones waar je uit kunt kiezen die geproduceerd worden door allerlei merken met een ander soort camera die net wat andere functies hebben. Maar de camera is niet de enigste reden waarom je een bepaalde smartphone gaat kopen, het besturingssysteem en de rest van de hardware is ook belangrijk. Wij hebben de beste smartphone camera’s van top fabrikanten van dit moment op een rijtje gezet om jou een goed beeld te geven welke smartphones de beste camera’s hebben.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy Note 8

Het is niet verrassend dat Samsung de beste camera’s in haar premium smartphones gebruikt. Naast de uitstekende specificaties, de prachtige schermen en de beste hardware hebben de Galaxy S9 en Galaxy Note 8 ook fantastische camera’s. Beide toestellen beschikken over een dubbele camera achterop. De Galaxy S9 is het nieuwere toestel van de twee en heeft dus ook de betere camera en betere specificaties. Door de dubbele camera kun je bijvoorbeeld betere portret foto’s maken maar ook foto’s waarbij je het achtergrond graag wazig wil maken. Ook kan de Galaxy S9 zelfs mooie foto’s maken in slechte licht omstandigheden waarbij je veel of weinig licht hebt. De Galaxy Note 8 is wel een ouder toestel dan de Galaxy S9, maar is daarom dus ook goedkoper. De Galaxy Note 8 is nog steeds een uitstekende toestel en heeft een fantastische camera. De camera maakt prachtige foto’s met veel kleur en detail zoals we gewend zijn bij de top toestellen van Samsung.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Google maakt al jaren lang hardware en stond ook bekend om de Nexus smartphones die bedoeld waren om standaard Android te draaien voor app ontwikkelaars. Uiteindelijk werden de Nexus smartphones steeds populairder en heeft Google de Nexus serie vervangen met de nieuwe premium Pixel smartphones. In de premium smartphone markt is Google dus nog een nieuwkomer maar biedt wel uitstekende toestellen aan. En dat is niet anders met de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL. Deze twee toestellen hebben uitstekende hardware, prachtige schermen en natuurlijk een fantastische camera. Het toestel heeft een sensor van Sony en maakt dus uitstekende foto’s. Google staat meer bekend om de software, maar maakt uitstekende toestellen met fantastische camera’s. Zeker het overwegen waard als jij op zoek bent naar een toestel met een goede camera.

Apple iPhone 8, 8 Plus en iPhone X

Ieder jaar heeft Apple weer een uitstekend toestel uit te brengen met een fantastische camera. Deze keer heeft Apple drie iPhones uitgebracht met allemaal een uitstekende camera. Apple staat bekend om de goede camera’s van de iPhones en deze keer is niet anders. De camera’s van de recente toestellen nemen fantastische foto’s in allerlei lichtomstandigheden. Het nieuwere model, de iPhone X, heeft de beste camera van de drie toestellen. Als je graag een iPhone wil en een goede camera, dan raden we je de iPhone X aan. Uiteraard zijn de iPhone 8 en 8 Plus ook uitstekend als camera en zijn ook iets goedkoper dan de iPhone X. Als je op zoek bent naar een top toestel met een fantastische camera, dan kun je niet fout gaan met de genoemde premium toestellen van Samsung, Google en Apple.