/ Geen categorie / De Appartement App

De Appartement App

Appartement app
Alicia van den Velden on 9 januari 2019 - 11:57 in Geen categorie

Zodra een gebouw bestaat uit verschillende appartementen die worden verkocht, moet er een vereniging van eigenaren worden opgericht. Ook wel bekend als de VvE. Dit is  om zo de verantwoordelijkheid voor het gebouw te kunnen delen met alle eigenaren. Alle eigenaren van de appartementen, zijn dan ook automatisch lid van deze vereniging en kunnen het lidmaatschap ook niet beëindigen. Het doel van deze vereniging is, om de gemeenschappelijke belangen te behartigen. Om hier afspraken over te maken of bijvoorbeeld regels voor op te stellen, moeten de eigenaren natuurlijk met elkaar in gesprek. Tegenwoordig is iedereen erg druk en is het soms lastig om in contact te komen met elkaar en kan er miscommunicatie ontstaan. Hiervoor is nu de perfecte oplossing ontwikkeld, namelijk de Appartement App.

Wat is een VvE

Bij het kopen van een appartement, koopt u eigenlijk een appartementsrecht. Dit betekend dat u exclusieve rechten heeft in het eigen appartement dat u heeft gekocht. Daarnaast wordt u natuurlijk ook mede-eigenaar van het gebouw, waarin uw appartement zich bevindt. Samen met alle overige eigenaren, dragen jullie zorg voor het totale gebouw. Dit houdt in, dat het gebouw gezamenlijk moet worden onderhouden. Hiervoor wordt jaarlijks een algemene ledenvergadering gehouden. Naast deze vergadering zullen er natuurlijk vaker momenten zijn, waarbij het bestuur van de vereniging  contact zal moeten zoeken met de overige bewoners. Daarnaast zullen er ook momenten zijn, dat juist de bewoners contact willen zoeken met het bestuur. Tegenwoordig is dat een stuk lastiger dan dat dit vroeger was. Iedereen is tegenwoordig erg druk, maar daarnaast weten vele bewoners ook niet eens bij wie zij terecht kunnen. Zodoende is de Appartement App ontwikkeld. Deze VvE app voor smartphones en tablets heeft als doel, de VvE’s efficiënter te laten werken.

Unieke applicatie

In de tijd waarin we nu leven, zijn smartphones en tablets niet meer weg te denken. Zodoende dat juist nu deze applicatie is ontwikkeld. Iedereen is dag en nacht in de weer met een smartphone of een tablet, dus een beter communicatiemiddel is er niet. Normaal gesproken worden bijvoorbeeld mededelingen mondeling of via de email gedeeld. Vele mensen lezen de email niet of krijgen niet mee wat er nou eigenlijk precies verteld wordt. Hierdoor kan er erg gemakkelijk frustratie, maar ook miscommunicatie ontstaan. Om dit te voorkomen kan er gebruik worden gemaakt van de Appartement App. Doordat deze applicatie gebruikt kan worden op de smartphone of tablet, kan de VvE op elk moment van de dag communiceren met de bewoners.

De Appartement App heeft vele verschillende mogelijkheden. Zo kan de VvE speciale pushberichten sturen naar de bewoners. Het bestuur weet dan zeker, dat de berichten worden gelezen. Daarnaast kunnen de jaarstukken, de begroting en notulen gemakkelijk worden geüpload, zodat deze voor iedereen inzichtelijk zijn. Natuurlijk kunnen er ook gewone algemene berichten worden gestuurd en kan de agenda worden beheerd zodat niemand ooit nog een vergadering vergeet. De bewoners kunnen de app daarnaast gebruiken om situaties door te geven of juist om een verzoek in te dienen. Zo weten zij ook zeker dat het bij de juiste persoon terecht komt.

Toegankelijk van de app

Een succesvolle app, staat of valt met de toegankelijkheid. Zodoende kan de Appartement App dan ook gratis worden gedownload voor de smartphone of tablet. Dit kan via Google Play of via de App Store. Alleen de VvE betalen licentiekosten voor de app, maar dit verdiend zich redelijk snel terug. De Appartement App is voorzien van VvE software, wat essentieel is om de app goed te laten draaien. Daarnaast is de app ook erg veilig. Dit komt doordat alle gegevens goed worden beveiligd en gecodeerd worden opgeslagen. Ook zal de app constant geoptimaliseerd worden. Dit voor de beste gebruikservaring. Wacht dan ook niet langer en download de Appartement App op uw smartphone of tablet.