/ Nieuws / Buigtest voor Galaxy S6 Edge, HTC One M9 en iPhone 6 Plus

Buigtest voor Galaxy S6 Edge, HTC One M9 en iPhone 6 Plus

htc
Alicia van den Velden on 3 april 2015 - 15:01 in Nieuws

Kort na de introductie van de iPhone 6 en 6 Plus vorig jaar, was er veel te doen over de buigzaamheid van deze telefoon. Volgens diverse media was de iPhone 6 Plus relatief makkelijk te buigen en was de kans groot dat deze in bijvoorbeeld een broekzak doormidden zou breken. Nu alle commotie voorbij is heeft het bedrijf Square Trade een buigtest gedaan met drie top toestellen van dit moment; de Samsung Galaxy S6 Edge, de HTC One M9 en de iPhone 6 Plus.

Tijdens deze buigtest wordt een telefoon op een statief geplaatst, die het toestel aan de twee uiterste zijden ondersteund. Door middel van een drukpers, waarvan de druk exact ingesteld kan worden, wordt gekeken bij welke druk het toestel doorbuigt of doorbreekt. Onderaan dit bericht is een filmpje te bekijken, waarin te zien is hoe de test wordt uitgevoerd.

Tijdens deze test, heeft Square Trade 2 punten meengenomen. Het eerste punt is het moment waarop te zien is wanneer het toestel begint door te buigen. Het tweede punt is het moment waarop het toestel op zijn breekpunt zit. Het bedrijf start de test met de iPhone, deze telefoon begint bij een druk van 110 pond door te buigen, waarna het bij een druk van 179 pond breekt. De Samsung begint ook bij een druk van 110 pond te buigen, maar breekt al bij een druk van 149 pond. Dit wordt volgens het bedrijf waarschijnlijk veroorzaakt door de afrondingen die het scherm heeft, waardoor het toestel gevoeliger is voor breken.

Van de HTC One M9 kon maar 1 punt gemeten worden, de telefoon begint bij een druk van 120 pond te buigen maar is op dit punt ook direct kapot. De aan/uit knop van het toestel beweegt door de buiging in de behuizing en het toestel kon na deze test ook niet meer starten.