/ Nieuws / De auto Android app 2018: meer veiligheid | Smartphoneclub

De auto Android app 2018: meer veiligheid | Smartphoneclub

Navigatie
Alicia van den Velden on 8 februari 2018 - 14:37 in Nieuws

Met de Android Auto app, worden Google Maps, muziek en andere appjes geoptimaliseerd voor een veiligere tocht. De gratis Android Auto app is nu verkrijgbaar in Google Play. De app was voorheen alleen beperkt voor een aantal specifieke auto’s. Maar met de update Android auto 2.0 is de app voor iedereen beschikbaar. De app werkt wel meer in dan 30 landen! Tegenwoordig bezitten veel moderne auto’s navigatie en bel- en muziek applicaties.  Maar Android Auto vervangt het besturingssysteem van de auto met betere functies. Grotere duidelijkere knoppen in het besturingssysteem maken het stuk veiliger op de weg. U verbindt simpelweg de telefoon met de auto. Vervolgens word het scherm van de auto overgenomen door de app. Als u geen schermpje ziet, geen nood, want u kan uw telefoon vastklikken in een houder. Vervolgens zal de app draaien op de smartphone. Download de gratis app nu hier.

 

Hoe werkt Android Auto op de smartphone?

De vraag is natuurlijk wat u met Android Auto kan. De app is eigenlijk een ondersteuning voor de boordcomputer van de auto. De apps werken hierdoor sneller en zijn eerder up-to-date. Het homescreen bestaat uit Google Play Music, Google Maps en recente Google Now-kaarten. Google Now laat kaarten zien die u op het moment nodig hebt. Zo kunt u zien waar u bent en waar u heen moet. Want ook zo speciaal is, is dat uw Google Calender gelijk een navigatie kan starten voor een locatie waar u heen moet. Heeft u pech en zit u in een file of loopt u om een of andere reden vertraging op, stuur dan snel een berichtje via het Android Auto-scherm naar uw afspraak. Onder in op het  homescreen bevinden zich snelkoppelingen. De gebruikersinterface is zo gemaakt om het simpel te houden. Met kleine handelingen kunt u gemakkelijk switchen van app. Google wil namelijk het auto rijden zo veilig mogelijk maken. Ze willen zo min mogelijke afleiding.

 

Google assistent voor een foutloze spraakherkenning

In de afgelopen tijd is er een nieuwe functie bij gekomen: Google Assistent. Deze app heeft een grote verandering op de Android Auto app. Hiermee hoeft u niet te touchen op het beeldscherm. Met de spraakassistent kunt u muziek en navigatie met enkel uw stem laten starten. De Android Auto app word dus steeds veiliger in combinatie met Google Assistant. U hoeft geen knoppen voor de temperatuur of ruitenwissers te gebruiken.