/ Nieuws / Alles wat u moet weten over de mobiele telefoon

Alles wat u moet weten over de mobiele telefoon

iPhone 6s
Alicia van den Velden on 13 april 2018 - 14:36 in Nieuws

De Schotse uitvinder Alexander Graham Bell (1847) heeft de telefoon uitgevonden. Ook wordt Antonio Meucci aangewezen als uitvinder van de telefoon. In 1871 gaf Alexander les in Boston aan dove kinderen. Zijn vader had de methode ‘zichtbare spraak’ ontwikkeld en die gebruikte hij. Een jaar later opende hij een school voor dovenleraren. Tijdens zijn beroep als leraar raakte hij onder de indruk van het werk van een Duitse natuurkundige op het gebied van geluid en elektriciteit. Dat was het moment voor Alexander om onderzoek te doen naar de elektrische overdracht van geluid. Op 14 februari 2018 diende Alexander Bell zijn patentaanvraag van de telefoon in. Dit werd op 7 maart toegekend. Het werd na een aantal rechtszaken en een ‘patentoorlog’ een groot commercieel succes. In Nederland werd in 1881 de eerste openbare telefooncentrale in Amsterdam geopend. Het werkwoord ‘bellen’ komt van de naam Bell.

Telefoonhoesjes

Niet alleen de telefoons zijn met de tijd mee gegaan. Ook waren de telefoonhoesjes van vroeger heel anders dan dat ze nu zijn. Vroeger had men eigenlijk niet echt een hoesje nodig, aangezien de telefoons van vroeger erg dik en zwaar waren. Ze gingen dus een stuk minder snel kapot dan nu. Wat tegenwoordig steeds meer gezien wordt, zijn de telefoonhoesjes met oplader. Dit is ideaal, want nu hoeft u uw mobieltje niet meer aan de oplader te leggen. Uw batterijpercentage is áltijd 100%. Ook zijn de hoesjes die blijven plakken aan de muren en spiegels een grote trend. Erg handig voor de perfecte selfie. Ook kunt u uw telefoonhoesje uniek maken door een hoesje met eigen foto te bestellen. Zo loopt u nooit met hetzelfde hoesje als iemand anders! Bij een mooi hoesje hoort natuurlijk ook een mooi mobieltje. Dit zijn de populairste toestellen van het moment.

Kinderen met mobieltjes

Een aantal jaren geleden zouden weinig mensen hier aan denken: laat ik eens een mobieltje halen voor mijn 4-jarige zoon/dochter. Maar dat jonge kinderen met een mobieltje rond lopen wordt steeds normaler. In 2016 kregen 441 4-jarigen een mobieltje. 2588 kinderen kregen op 6-jarige leeftijd een mobieltje. Voor ouders zijn de belangrijkste redenen dat hun kind in het bezit is van een mobieltje dat ze makkelijk contact hebben met de ouders en puur voor noodgevallen. Sommige ouders vinden het ook belangrijk dat hun kind met geld en de technologie leert omgaan. Een veel gebruikt telefoonmerk onder kinderen is Sony. Veel jonge kinderen gebruiken hun mobieltje alleen voor spelletjes. Dit is leuk, maar het zorgt er ook voor dat het contact met leeftijdsgenoten verminderd. Sommige kinderen kiezen er voor om na school naar huis te gaan in plaats van dat ze met een vriendje/vriendinnetje afspreken. Want thuis, op de telefoon staan toch ook spelletjes?