/ Nieuws / 7 tips voor het kopen van het beste iPhone hoesje

7 tips voor het kopen van het beste iPhone hoesje

Tips voor het kiezen van de beste iPhone 7 hoesjes
Alicia van den Velden on 3 januari 2018 - 13:38 in Nieuws

Elk jaar komen er een of meerdere nieuwe modellen van de iPhone uit. Om je toestel optimaal te beschermen, is het belangrijk om een hoesje te gebruiken. Er zijn zo ontzettend veel telefoonhoesjes verkrijgbaar. Welk hoesje de beste is, is deels een kwestie van smaak. Er zijn dan ook veel mensen die meerdere hoesjes voor hun smartphone hebben. Hieronder volgen een aantal tips om je te helpen bij het maken van een keuze.

 

#1 Soorten hoesjes

Er zijn verschillende soorten hoesjes voor de iPhone verkrijgbaar. Welk hoesje voor jou geschikt is, is afhankelijk van de mate van bescherming die je belangrijk vindt. Denk goed na of je het voldoende vindt om alleen de achterzijde van het toestel te beschermen of dat ook het scherm veilig dient te zijn. Is bescherming voor de achterzijde voldoende, dan zou je kunnen kiezen voor een ultradun hoesje.

 

#2 Opstaande rand voor een beschermd scherm

Het scherm is het meest kwetsbare deel van de telefoon. Je wilt dit dan ook goe beschermd hebben, want reparatie van het scherm is erg kostbaar om te vervangen. Een bumper hoesje met een opstaande rand beschermt je toestel wanneer het met scherm naar beneden valt. Het enige nadeel is dat het swipen op je toestel wat lastiger kan gaan.

 

#3 Transparante hoesjes

Heb je eindelijk de nieuwste iPhone binnen, dan wil je ook dat er iets van het toestel te 

zien is wanneer je een hoesje gebruikt. Transparante iPhone X covers zijn in dit geval ideaal. Je geniet van een beschermd toestel zonder dat dit afbreuk doet aan het design van je telefoon.

 

#4 Materiaal

Let er goed op van welk materiaal het hoesje van je keuze is gemaakt. Het ene hoesje zal hel goed beschermen, maar is weer lomp en zwaar, terwijl het andere hoesje heerlijk in de hand ligt, maar juist weinig bescherming biedt. Sommige hoesjes zijn weer moeilijk te combineren met accessoires zoals een autohouder. Kijk hier dan ook goed naar.

 

#5 Openingen in het hoesje

Ga je hoesjes vergelijken, kijk dan ook meteen of de openingen voor aansluitingen aanwezig zijn en op de juiste plaatsen zitten. Ook de dikte van het materiaal van het hoesje, kan het aansluiten van een koptelefoon of oplader bemoeilijken.

 

#6 Gewicht

Je toestel moet lekker in de hand liggen, zeker wanneer je vaak en langdurig gebruik van de telefoon maakt. Probeer dan ook verschillende hoesjes uit om te kijken hoe zwaar ze zijn en hoe comfortabel ze bij gebruik aanvoelen.

 

#7 Skins

Je kunt je telefoon helemaal naar eigen smaak en wens aanpassen. Hierdoor wordt je toestel uniek en uniek willen we allemaal zijn. Geef je net wat minder om de beschermingsgraad van je hoesje of weet je van jezelf dat je je toestel niet laat vallen, kies dan voor een skin. Een skin is een dun laagje op je telefoon met een eigen uitstraling.