/ Nieuws / 2 gigabyte RAM voor iPhone 6s

2 gigabyte RAM voor iPhone 6s

Alicia van den Velden on 23 januari 2015 - 15:15 in Nieuws

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen worden uitgerust met ten minste 2 gigabyte RAM-geheugen, evenals een drukgevoelig touchscreen, althans volgens een anonieme bron uit Taiwan.

Apple gaat dit jaar wederom in september een nieuwe iPhone introduceren en zoals gebruikelijk na een normaal iPhone-jaar, is dit het jaar van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Het is zelfs ook mogelijk dat Apple, wederom een 4 inch model gaat lanceren. Aan de ene kant zal het raar zijn dat Apple een 4 inch model gaat lanceren, maar aan de andere kant ook weer een logische stap.

Veel consumenten vinden de alsmaar groter wordende smartphones niks en zien liever een handzaam model zoals de iPhone 5s weer terug komen. Apple heeft in 2014 voor het eerst haar beeldscherm formaat vergroot en dat heeft wel geleid tot een enorm verkoopsucces van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Volgens de anonieme bron uit Taiwan gaat Apple het huidige LPDDR3-geheugen upgraden naar LPDDR4-geheugen. Dit zal ervoor zorgen dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus een aanzienlijke sneller zal worden. Daarnaast meld de anonieme bron dat Apple het RAM-geheugen verhoogd naar minimaal 2 gigabyte. Dit zorgt ervoor dat gebruikers van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus nog sneller kunnen multitasken.

De geruchten met betrekking tot de nieuwe iPhone van 2015 nemen alsmaar toe. De geruchten zijn nog niet bevestigd en zoals het betaamt bij Apple producten worden de officiële specificaties pas bekend gemaakt als Apple vindt dat het product klaar is om gepresenteerd te gaan worden. De verwachting is dat Apple de nieuwe iPhone in september 2015 gaat presenteren.