/ Motorola

Motorola telefoons

Motorola Moto Z
Motorola X Force
Motorola Nexus 6
Motorola Moto X

Algemene informatie Motorola

motorolaIn 1928 is Motorola gestart onder de naam Galvin Manufacturing Corporation. In 1947 werd de bedrijfsnaam veranderd in Motorola, maar het handelsmerk Motorola is al sinds 1930 in gebruik. Het hoofdkantoor van Motorola is gevestigd in Schaumburg, Illinois. De oprichter van Motorola is Paul Galvin en hij kwam op de naam Motorola toen het bedrijf autoradio's ging produceren. Producten die Motorola produceerde hadden vooral te maken met radiocommunicatie, zo ontwikkelde het bedrijf de eerste walkietalkie, elektronica voor defensiedoeleinden en de draagbare telefoon. Tot aan 2005 was het bedrijf de hoofdleverancier voor de microprocessors die gebruikt werden in de Apple Macintosh en PowerMac computers.

Sinds 4 januari 2011 is het moederbedrijf Motorola opgesplitst in Motorola Solutions en Motorola Mobility. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het maken van mobiele telefoons en tablets werd ondergebracht in Mobility. De splitsing was noodzakelijk omdat Motorola, uitvinder van de mobiele telefoon, enorm veel verlies maakte. De verliezen waren vooral afkomstig uit de productie van de mobiele telefoons.

Op 15 augustus 2011 heeft Google Motorola Mobility overgenomen. Met de overname wilde Google een duidelijk signaal afgeven dat ze toekomst zien in het door haar ontwikkelde mobiele besturingssysteem voor mobiele telefoons, namelijk Android. Toen Motorola Mobility zelfs onder de vleugels van Google verlies draaide besloot Google de afdeling door te verkopen aan Lenovo. Sindsdien is Motorola in handen van Lenovo.

Smartphones en abonnementen

Motorola-bag-phoneMotorola is de uitvinder van draagbare telefoons en tot op de dag van vandaag worden er nog steeds smartphones en mobiele telefoons uitgebracht onder de naam Motorola, ondanks dat de divisie nu onderdeel is van Lenovo. De Motorola smartphones zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Smartphones van Motorola die bekend zijn op de Nederlandse markt zijn Moto E, Moto G, New Moto G en New Moto X.

Ondanks dat Google, Motorola Mobility verkocht heeft aan Lenovo heeft Google zelf een groot aantal patentrechten behouden. Motorola en Google maken nu in samenwerking een smartphone die aangemerkt kan worden als high-end. Het betreft de Motorola (Google) Nexus smartphone. Deze smartphone is the top of the bill. Door de samenwerking tussen de twee giganten is deze smartphone altijd voorzien van de nieuwste hardware en software.

Omdat Motorola de smartphones in verschillende prijsklassen op de markt brengt is er voor iedereen wel een geschikte Motorola smartphone verkrijgbaar. De high-end smartphones van Motorola zijn het duurst en deze smartphones worden doorgaans altijd met een abonnement afgesloten.

Besturingssysteem

Door de jaren heen heeft Motorola meerdere mobiele besturingssystemen gebruikt bij haar smartphones. Er zijn enkele smartphones op de markt gekomen met Windows Phone, maar vandaag de dag maakt het bedrijf alleen nog maar gebruik van het Android platform. Het mobiele besturingssysteem waarop de smartphones van Motorola draaien is afkomstig van Google. Andere fabrikanten die ook gebruikmaken van Android voegen een eigen skin toe aan het mobiele besturingssysteem maar Motorola is de enige fabrikant die de pure versie van Android gebruikt. Bij de aanschaf van de smartphone die in samenwerking tussen Google en Motorola ontworpen is weet je zeker dat je altijd als allereerste beschikt over updates.