/ Microsoft Lumia 950XL

Microsoft Lumia 950XL

Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over de Microsoft Lumia 950XL, d’e phablet wat fabrikant Microsoft! Bekijk het laatste nieuws en geruchten, lees reviews en bekijk foto’s en de plus- en minpunten van deze telefoon. Wil je de Lumia 950XL kopen? Hier bekijk je de beste deals, abonnementen en aanbiedingen!

Informatie over de Microsoft Lumia 950XL

De Microsoft Lumia 950 serie is in oktober van 2015 aangekondigd door Microsoft. De normale variant beschikt over een 5,2 inch groot scherm, maar er is ook een grote variant beschikbaar; de Lumia 950 XL. Deze phablet beschikt over een 5,7 inch groot display wat het toestel lekker groot en eenvoudig in gebruik maakt!

De Lumia 950 XL beschikte als ‘e’en van de eerste smartphones over een USB-C aansluiting, de nieuwe standaard voor het opladen en data uitwisselen tussen devices. USB Type C is ten opzichte van zijn voorganger een stuk sneller waardoor toestellen ook een stuk sneller opgeladen kunnen worden. Een andere leuke feature is de irisscanner, waardoor het toestel ontgrendeld kan worden door middel van geregistreerde irissen.

Microsoft Lumia 950XL abonnementen vergelijken

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Specificaties van de Microsoft Lumia 950 XL

Het scherm van de Lumia 950 XL is 5,7 inch groot en werkt met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het werkgeheugen is 3GB groot en de interne opslagcapaciteit van 32GB is uit te breiden met een geheugenkaartje tot maximaal 2TB. Aan de achterkant is een 20 megapixels camera aanwezig en aan de voorkant een vijf megapixels variant. De module aan de achterkant kan filmpjes opnemen in een resolutie van 2840 x 2160 pixels.

De processor bedraagt een Snapdragon 810 octa core processor van Qualcomm, die werkt op 2GHz. DE hardware van het toestel wordt gevoed door een accu van 3340 mAh.

Pluspunten

De Microsoft Lumia 950 XL beschikt over een prachtig groot scherm dat bovendien haarscherp is, zeker een uitblinker in zijn klasse! De camera schiet mooie foto’s en kan filmpjes in Ultra HD kwaliteit opnemen.

Minpunten

Gezien de gebruikte hardware is de capaciteit van de accu wat laag, dit is ook terug te zien in de accuduur die in de praktijk wat laag valt uit te vallen. Het toestel draait op Windows 10 Mobile die op moment van uitkomen nogal wat bugs bevatte. Microsoft doet echter goed haar best om alle bekende bugs en fouten in het systeem op te lossen.