/ Microsoft Lumia 950

Microsoft Lumia 950

Op deze pagina lees je alles over de Microsoft Lumia 950. Lees algemene informatie over het toestel, bekijk de specificaties en plus- en minpunten van de smartphone. Wil je de Lumia 950 kopen? In onze vergelijker geef je jou voorkeuren op en zie je direct de beste Lumia 950 deals en aanbiedingen, afgestemd op jou wensen!

Informatie over de Microsoft Lumia 950

De Microsoft Lumia 950 is in oktober 2015 door fabrikant Microsoft aangekondigd. Tijdens deze presentatie werd teven een grotere en krachtigere variant aangekondigd, de Microsoft Lumia 950XL. Met de komst van deze twee nieuwe smartphones, probeert Microsoft wederom om terrein te winnen in smartphoneland.
Waar fabrikanten als HTC, Samsung of Apple kiezen voor de mobiele besturingssystemen Android en IOS, blijft Microsoft bij haar eigen systeem; Windows 10 Mobile. Een groot nadeel van het Microsoft besturingssysteem is, dat in het verleden vaak belangrijke apps ontbraken. De verwachting is wel dat in de toekomst meer app developers hun applicaties ook voor het Windows mobile besturingssysteem beschikbaar zullen maken.

Specificaties van de Lumia 950

De Microsoft Lumia 950 beschikt over een 5,2 inch groot scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De processor bedraagt een Snapdragon 808 6-core cpu van Qualcomm, die werkt op een snelheid van 1,8Ghz. Het werkgeheugen is 3GB groot en het interne geheugen van 32GB is uit te breiden met een microSD kaartje.
Foto’s en filmpjes maken kan met een 20 megapixels camera aan de achterkant van het toestel, of met de 5 megapixels front camera. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en is verwisselbaar.

Pluspunten

Het interne geheugen van de Microsoft Lumia 950 is uit te breiden met een geheugenkaartje waardoor je lekker veel kunt opslaan. De accuduur van het toestel is relatief kort, maar doordat de accu verwisselbaar is kun je altijd een extra volle accu meenemen.

Minpunten

De accuduur is in vergelijking met concurrerende telefoons kort, waardoor het toestel bij intensief gebruik snel weer aan de lader moet. Gebruikers klagen over bugs in de software, maar Microsoft brengt vaak updates uit die deze bugs moeten oplossen.