/ Microsoft Lumia 640

Microsoft Lumia 640

De Microsoft Lumia 640 behoort tot de Lumia-serie van Microsoft en is sinds 14 maart 2015 verkrijgbaar in Nederland. Het toestel behoort dankzij zijn specificaties en prijs in het lage middensegment. Het toestel is betaalbaar en biedt een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Specificaties

De Lumia 640 heeft een design zoals we dat van Microsoft en de Lumia serie gewend zijn. Het design is strak met een glimmende achterzijde. Het toestel heeft afmetingen van 141,3 x 72,2 x 8,8 millimeter en een gewicht van 145 gram. Onder de achterzijde van het toestel zit een vervangbare batterij, een simkaart slot en een plek voor een microSD kaart waarmee het geheugen van het toestel kan worden uitgebreid. De smartphone heeft een 5-inch display met een QHD-resolutie van 1280 x 720 pixels, wat neerkomt op 294 pixels per inch. Het beeldscherm is prima met een goed contrast. De hardware van de Lumia 640 bestaat uit een 1.2 GHz quad-core processor met 1GB aan werkgeheugen. De Lumia 640 werkt vlot wanneer geen zeer belastende apps worden gebruikt. De batterijduur van het toestel is prima op orde. De ingebouwde opslagruimte is 8GB maar deze is uit te breiden door een microSD kaart te plaatsen. De smartphone is voorzien van 4G en ondersteunt alle in Nederland gebruikte 4G frequenties. Verder is deze uitgerust met onder andere wifi, gps, NFC en Bluetooth. Het toestel loopt op het Windows Phone besturingssysteem. Microsoft heeft hieraan een aantal toevoegingen gedaan, zo zijn er leuke apps te downloaden. De achterzijde van het toestel is voorzien van een 8 megapixel camera die prima foto’s maakt.

Prijs en beschikbaarheid

De Lumia 640 van Microsoft is erg goedkoop, het toestel wordt aangeboden voor minder dan 150 euro. Bent u op zoek naar een simpel toestel met prima specificaties en wilt u niet teveel geld neerleggen voor de smartphone, dan is de Lumia 640 een uitstekende optie. De Lumia 640 wordt niet meer aangeboden in combinatie met een abonnement. U kunt ervoor kiezen om het toestel los aan te schaffen in combinatie met een prepaid sim kaart of een sim only abonnement dat u apart dient aan te schaffen.