/ Microsoft

Microsoft telefoons

Microsoft Lumia 950XL
Microsoft Lumia 950
Microsoft Lumia 650
Microsoft Lumia 550
Microsoft Lumia 640

Algemene informatie over Microsoft

Microsoft is een groot bedrijf dat voornamelijk bekend is geworden door haar besturingssysteem Windows. Het bedrijf is in 1975 door Paul Allen en Bill Gates opgericht en is in al die tijd gegroeid tot één van de grootste bedrijven van de wereld.

Het bedrijf is verschillende keren actief geweest in de mobiele telefonie branche en de uitkomst hiervan is zowel succesvol als niet succesvol. In april 2014 werd de overname van Nokia afgerond waarmee Microsoft in één klap weer tot één van de grootste smartphone fabrikanten ter wereld behoord. Het bedrijf is tevens producent van het mobiele besturingssysteem Windows Mobile, Windows Phone en Windows 10 Mobile.

Smartphones en abonnementen

Tien in 2014 Microsoft het bedrijf Nokia overnam zijn er een aantal afspraken gemaakt over de naamgeving van telefoons. Bepaalde telefoons, voornamelijk premium smartphone modellen, dragen gewoon de naam Microsoft. Bekende modellen in deze serie zijn bijvoorbeeld de Microsoft Lumia toestellen. Lumia smartphones worden uitgebracht in verschillende prijsklassen om zo een grote groep consumenten te kunnen bereiken.

Een andere groep telefoons wordt verkocht met de Nokia naam. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Nokia 3 nummer serie, zoals de Nokia 130, de Nokia X serie en de Nokia Asha serie. Telefoons binnen deze groep zijn doorgaans wat simpelere smartphones of gewone mobiele telefoons.

Telefoons en smartphones van fabrikant Microsoft worden in verschillende prijsklassen op de markt gebracht. Premium high-end toestellen kennen een hoge aanschafprijs, iets wat we ook zien bij concurrerende merken als Samsung of Apple. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een mobiel abonnement af te sluiten waarbij een mobiele telefoon bij in begrepen zit. Bij deze vorm betaal je maandelijks en/of eenmalig een bedrag voor het gebruik van de telefoon.

Besturingssysteem

Smartphones van fabrikant Microsoft maken veelal gebruik van het mobiele besturingssysteem Windows Mobile of Windows 10 Mobile. Dit besturingssysteem wordt door de fabrikant zelf geproduceerd en is afgestemd op de smartphones. Er zijn ook bepaalde modellen van Microsoft op de markt die draaien op Android.