/ LG Nexus 5X

LG Nexus 5X

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de LG Nexus 5X: lees het laatste nieuws, informatie en bekijk de specificaties van deze smartphone. Wil je de Nexus 5X kopen? In onze speciale vergelijkingstool vergelijk je prijzen tussen verschillende aanbieders!

Informatie over de LG Nexus 5X

De LG Nexus 5X is in september 2015 tijdens een evenement door Google gepresenteerd. Ieder jaar laat Google één of meerdere fabrikanten een Nexus smartphone produceren, waar op moment van lancering de nieuwste versie van Android op draait. De Nexus toestellen zijn als het ware een showcase van het nieuwe mobiele besturingssysteem en beschikken over de nieuwste features en functies van het besturingssysteem.
Naast de Nexus 5X werd tijdens het evenement ook een grotere Nexus smartphone gepresenteerd, de Nexus 6P die door Huawei geproduceerd wordt. Beide toestellen draaien op het nieuwe Android 6.0 en zijn de eerste toestellen die hiermee werken.

LG Nexus 5X met abonnement kopen

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Specificaties van de LG Nexus 5X

De LG Nexus 5X beschikt over een 5,2 inch groot scherm dat werkt met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het toestel is uitgerust met de Snapdragon 808 processor van Qualcomm die over 6 cores beschikt die op 1,8GHz zijn geklokt. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en het interne geheugen is 16GB of 32GB groot.
Aan de achterkant is een 12.3 megapixels camera aanwezig en aan de voorkant is een 5 megapixels variant beschikbaar. De hardware van het toestel wordt gevoed door een batterij van 2700 mAh. Het toestel heeft in zijn prijsklasse relatief krachtige hardware.

Pluspunten

De Nexus 5X is uitgerust met krachtige hardware waardoor de toestel snel en soepel werkt. Het design is strak en modern, wat een grote doelgroep aanspreekt. De vingerafdrukscanner van het toestel werkt snel en correct.

Minpunten

De accu van de Nexus 5X raakt relatief snel leeg, waardoor het toestel vaak opgeladen dient te worden.