/ LG Nexus 5

LG Nexus 5

Hier lees je alles over de LG Nexus 5; Bekijk het laatste nieuws en geruchten en lees informatie over deze smartphone. Wil je de LG Nexus 5 kopen? In onze vergelijkingstool geef je jou abonnement voorkeuren op en zie je direct de beste deals en aanbiedingen die aansluiten bij jou wensen!

Informatie over de LG Nexus 5

De LG Nexus is aangekondigd in oktober 2013 en was in die maand ook direct op de Nederlandse smartphone markt verschenen. Het toestel is geproduceerd door LG in opdracht van Google. Ieder jaar als Google een nieuwe versie van haar mobiele besturingssysteem Android uit brengt kiest het één of twee fabrikanten uit die een smartphone mogen produceren die op de nieuwste versie Android draait.

De LG Nexus 5 was dan ook het eerste toestel die beschikt over Android 4.4 en diende als showcase voor de nieuwe Android versie. Het toestel volgde de Nexus 4 op en was op moment van lancering verkrijgbaar voor 399 euro. Wie liever een kleiner eenmalig bedrag betaald kan er voor kiezen om de LG Nexus 5 met abonnement te kopen.

Specificaties van de LG Nexus 5

De Nexus 5 beschikt over een Snapdragon 800 processor met vier verschillende cores die werken op een snelheid van 2,3 GHz. Grafische taken worden uitgevoerd door de Adreno 330 gpu. Het werkgeheugen bedraagt 2GB. Het interne opslagruimte is 16GB of 32GB groot, afhankelijk van welke versie je kiest. Het scherm heeft een diagonaal van 5 inch en werkt met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Aan de achterkant heeft het toestel een 8 megapixels camera en aan de voorkant is een 1.3 megapixels variant aanwezig.

De hardware wordt gevoed door een accu met een capaciteit van 2300 mAh waarmee het toestel het bij normaal gebruik met gemak een dag moet uithouden.

Pluspunten

De LG Nexus 5 is het eerste toestel dat draait op het besturingssysteem Android 4.4 waardoor het over veel nieuwe features en functionaliteiten beschikt. Het toestel werkt lekker snel, het scherm is scherp en de smartphone is gunstig geprijsd.

Minpunten

De camera’s van het toestel blinken niet uit, bij concurrerende telefoons is dit vaak beter geregeld. Het toestel is in twee versies leverbaar, maar het interne geheugen is helaas niet uit te breiden met een microSD kaartje waardoor het toestel van 16GB snel vol kan raken.