/ LG

LG telefoons

LG G6
LG G5SE
LG G5
LG V10
LG K10
LG K8
LG G4
LG G4c
LG G7
LG Nexus 5
LG Nexus 5x
LG G flex 2
LG G4 Stylus
LG G3
LG G3 s
LG Magna

Informatie over LG

lg logoLG, officiële benaming de LG Group is een Zuid-Koreaanse ondernemingsgroep die actief is in elektronica, chemie, energievoorziening, handel en financiering. LG is de afkorting van Lucky Goldstar, tot 1995 was dit de naam van het bedrijf. LG heeft vandaag de dag geen betekenis meer al is de slogan van het bedrijf 'Life's Good'. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is opgericht in 1947 en het werd het eerste bedrijf in Zuid-Korea dat zich ging bezig houden met elektronica. LG begeeft zich sinds eind jaren 90 op de telecom markt. De eerste mobiele telefoon van LG werd in 1997 op de markt gebracht en sindsdien is het Zuid-Koreaanse bedrijf altijd een belangrijke speler geweest in de telecom branche.

Naast mobiele telefoons heeft LG zich ook altijd bezig gehouden met andere elektronische apparaten, zoals radio's en tv's. Doordat het bedrijf zich altijd is blijven door ontwikkelen en nieuwe technologieën heeft gebruikt is het bedrijf uitgegroeid tot waar het nu staat. LG maakt prachtige smartphones, radio's en televisies.

Smartphones en abonnementen

De allereerste mobiele telefoon van LG werd in de Verenigde Staten op de markt gebracht. Het was een daverend succes. Na het succes heeft LG zijn markt vergroot en al gauw kwam het Zuid-Koreaanse familiebedrijf ook in Nederland met een mobiele telefoon. Het is voor LG belangrijk om zich te onderscheiden van andere smartphone fabrikanten, dit doet LG onder andere door mobiele telefoons en smartphones in verschillende prijsklassen aan te bieden. LG spreekt op deze manier een grote doelgroep aan. De mobiele telefoons en smartphones van LG zijn ten alle tijden voorzien van de allereerste technologische snufjes. De bekendste smartphones van LG zijn de Optimus en de LG G serie. De laatst genoemde is het huidige vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse technologie gigant.

lg g3De goedkoopste manier om een smartphone van LG te kopen is in combinatie met een mobiel telefoon abonnement. Het is niet zo dat wanneer je een mobiel telefoon abonnement afsluit je de LG smartphone gratis bij je abonnement krijgt. In principe koop je zelf de smartphone maar je betaalt het in termijnen. De meest gekozen abonnementsvorm bij een LG smartphone is een tweejarig abonnement omdat het termijnbedrag dan het laagst is. Het is ook mogelijk om een eenjarig abonnement af te sluiten maar dan is het termijnbedrag veel hoger en zal het mobiele abonnement voor je LG smartphone stukken duurder zijn.

Besturingssysteem

LG maakt gebruik van verschillende mobiele besturingssystemen. De besturingssystemen die het Zuid-Koreaanse bedrijf gebruikt bij haar smartphones zijn Android en Windows Phone. In het begin maakte LG gebruik van een eigen besturingssysteem OS, maar het bedrijf merkte al snel dat hier hun kracht niet lag. Het sterkste punt van LG is de hardware, hierdoor hebben ze het besturingssysteem van de smartphones uit handen gegeven aan Google en Microsoft. LG maakt het meest gebruik van Google's Android. Gebruikers van de LG smarthone zijn uitermate tevreden over Android als mobiel besturingssysteem. Dit voornamelijk omdat het een aantal voordelen heeft zoals het gratis gebruikmaken van Gmail, Google+ en heel veel andere Google diensten.