/ Lenovo

Algemene informatie Lenovo

lenovo logoLenovo is een Chines smartphone fabrikant maar het ontwikkelt onder ander ook computerhardware en consumentenelektronica. De fabrikant is de grootste computerfabrikant van China en sinds 2011 de op één na grootste ter wereld qua marktaandeel. Lenovo heeft in meer dan 60 landen vestigingen en het verkoopt in meer dan 160 landen haar producten. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Beijing, China. Maar het bedrijf heeft ook nog een kantoor in Morrisville, North Carolina, Verenigde Staten. Lenovo werd opgericht in Peking in 1984 als Legend en in 1988 werd het opgenomen in Hong Kong. De oprichter van het bedrijf is Yang Yuanging. Lenovo is pas sinds 2012 actief in de smartphone markt en vanaf 2014 is Lenovo de grootste smartphone verkoper in China. Lenovo brengt heel veel verschillende producten op de markt zoals laptops, desktops, tablets, smartphones en fotoapparatuur.

Smartphones en abonnementen

Lenovo is al in een eerder stadium actief geweest op de mobiele telefoon markt. In 2008 verkocht Lenovo haar smartphone en tablet-divisie voor 100 miljoen dollar. Het bedrijf heeft dit gedaan om zich volledig te kunnen richten op personal computers. Nog geen jaar later heeft Lenovo haar smartphone en tablet-divisie weer terug gekocht en betaalde 200 miljoen dollar. In 2012 stapte Lenovo definitief in de smartphone markt en het werd al snel de grootste verkoper van smartphones in China. De populairste smartphone uit de stal van Lenovo is de IdeaPhone. Lenovo wil in de smartphone markt verder groeien en heeft daarom in 2012 een investering aangekondigd om een R & D faciliteit te bouwen in Wuhan, China. De smartphones zijn namelijk buiten China niet heel populair en hier wil Lenovo verandering in aan gaan brengen.

Besturingssysteem

Met ingang van januari 2013 levert Lenovo alle smartphones met Android als mobiel besturingssysteem. In de media kwam een gerucht dat Lenovo juist Windows Phone 8 zou willen gaan gebruiken maar dit is niet het geval zolang er niet voldoende vraag naar is. Het voordeel dat de smartphones van Lenovo gebruikmaken van het mobiele besturingssysteem van Android is dat de gebruiker enorm veel extra’s krijgt. Er zijn extra features en functies die het gebruik van de Lenovo smartphones makkelijker maakt. Daarnaast kun je als gebruiker van een Lenovo smartphone ook gebruikmaken van Google diensten zoals Maps, Gmail en de Google Play Store.