/ Koopadvies

Smartphone Kopen

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Het kopen van een smartphone kan aardig wat voeten in aarde hebben, tenminste als je nog niet precies weet welke smartphone het meest geschikt is voor jou! Het is daarom vaak verstandig om van te voren eerst het mobiele besturingssysteem te kiezen alvorens je smartphones gaat vergelijken. Daarbij moet je jezelf de vraagstellen; wil ik een nieuwe smartphone of ben je tevreden met een pre-owned smartphone!

Door de bomen zie je het bos vaak niet meer als je een nieuwe smartphone wilt kopen. In je directe omgeving zie je welke smartphones je familie, vrienden en kennissen hebben, maar dat wil niet zeggen dat jij ook wil rondlopen met het toestel dat zij in hun broekzak of tas meedragen. Als je een smartphone gaat kopen, moet je altijd uitgaan van je eigen wensen! Daarna kun je als je een nieuwe of pre-owned smartphone wilt kopen snel een goede vergelijking maken waar je de smartphone het goedkoopst kunt kopen.

De beste smartphone bestaat niet!

Zoals hierboven al vermeld is het kopen van een smartphone een persoonlijke aangelegenheid. Men spreekt vaak over de beste smartphone maar in onze optiek bestaat die niet, want elke consument stelt andere eisen aan een smartphone. Je kunt natuurlijk uitgaan van verschillende benchmark tests en welke smartphone het hoogste scoort is de beste, maar daarbij houd je geen rekening met je eigen voorkeur. De beste smartphone voor jou is de smartphone die voldoet aan de gestelde eisen die jezelf hebt opgesteld.

Smartphone kopen met of zonder mobiel abonnement?

Het blijft niet alleen bij een smartphone kopen. Als je eenmaal een nieuw toestel hebt wil je ook bereikbaar zijn. Bij het kopen van een nieuwe smartphone heb je vrijwel altijd de mogelijkheid om de smartphone met of zonder mobiel abonnement af te sluiten. Het grootste verschil tussen de twee genoemde mogelijkheden is de prijs. Koop je de smartphone als ‘los toestel’ dan betaal je het bedrag dat op het prijskaartje staat. Kies je echter voor het kopen met mobiel abonnement dan heb je altijd de mogelijkheid om de smartphone aan te schaffen middels een zogenaamd toestel abonnement. Je betaalt maandelijks een x-bedrag voor de smartphone bovenop het mobiele telefoon abonnement. Het is een keuze die wederom afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur.

Hier moet je op letten als je een smartphone gaat kopen!

Als je een nieuwe smartphone gaat kopen, dan heb je keuze uit honderden toestellen. Smartphones onderscheiden zich van elkaar vaak maar op enkele punten. Je moet dus precies weten wat je verlangt bij je nieuwe smartphone. Lees hieronder de belangrijkste punten waar je op kunt letten als je een smartphone kopen gaat.
1. Besturingssysteem
Een van de belangrijkste keuzes die je als eerst moet maken is het besturingssysteem voor de smartphone. In smartphoneland worden op dit moment vier verschillende besturingssystemen onderscheiden, namelijk Android, iOS, Windows en BlackBerry OS. Het meest gebruikte besturingssysteem wereldwijd is Android en dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de meeste merken Android gebruiken. Kies je voor iOS dan zit je vast aan Apple, alleen smartphones van Apple draaien op het gebruiksvriendelijke iOS. De andere twee besturingssystemen doen er nauwelijks toe.

2. Beeldschermformaat
Er zijn honderden verschillende smartphones en hetzelfde geldt voor het beeldschermformaat. Elk model heeft een ander beeldschermformaat en de keuze is niet makkelijk. We kunnen meegeven: kies je voor een klein of groot beeldschermformaat?

3. Opslagcapaciteit
Tegenwoordig hebben de meeste smartphones een beperkte interne opslagcapaciteit. Het is daarom van groot belang dat je van jezelf weet wat je allemaal op je smartphone wilt bewaren. Dit is namelijk van belang bij het kiezen van de interne opslagcapaciteit. Er zijn nog maar enkele smartphones verkrijgbaar die je de mogelijkheid bieden om de interne opslagcapaciteit uit te breiden middels een externe opslagkaart.

4. Aanschafprijs
De aanschafprijs bij smartphones loopt enorm uiteen. Er wordt vaak gezegd dat goedkoop, duurkoop is maar deze vlieger gaat niet op bij smartphones. Er zijn tegenwoordig veel merken die goedkope smartphones aanbieden met buitengewoon krachtige hardware. Je hoeft dus niet altijd voor de duurste smartphone te kiezen, tenzij er geen andere mogelijkheid is.