/ Internet

Internet

Naast een alles-in-1 pakket en internet + televisie kun je ook alleen een internetabonnement afsluiten. Heb je geen telefonie nodig en heb je de televisie de laatste jaren ook nooit meer aangezet, dan kun je bij verschillende providers ook alleen een internetabonnement afsluiten. Bespaar op je maandelijkse kosten door de abonnementen te schrappen die je niet of nauwelijks gebruikt.
Voor dat je een internetabonnement gaat afsluiten moet je eerst bij jezelf nagaan of je telefonie en televisie echt niet meer nodig hebt of nooit nodig hebt gehad. Er zijn steeds meer Nederlanders die telefonie en televisie in de ban doen omdat je tegenwoordig heel veel programma’s ook via de smart-tv of tablet kun volgen. Het is dan wel zaak om een goede internetsnelheid te kiezen, waardoor je beschikt over supersnel internet.

Snelheid internet

Als je een internetabonnement wilt gaan afsluiten moet je niet alleen naar de prijs van het abonnement kijken. Een hele belangrijke factor bij een dergelijk abonnement is namelijk de snelheid van het internetabonnement. Providers bieden altijd verschillende snelheden aan voor het internet. Kies de snelheid waarvan jezelf denkt dat het voldoende is bij je thuis. Houdt altijd rekening met het aantal verbindingen dat er gemaakt wordt, want dit heeft invloed op de internetsnelheid.

Providers bieden meestal hele hoge internetsnelheden aan, maar de vermelde internetsnelheid zal echter niet bij je thuis gehaald worden. De internetsnelheid die de provider weergeeft op de website wordt doorgaans vermeld in kilobits of megabits per seconde (MB). Hoe snel je internetverbinding thuis is hangt af van welke type verbinding je hebt en waar je het voor gebruikt.

Welke internetverbinding is het beste?

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om verbinding te maken met het wereldwijde web. Er kan verbinding gemaakt worden via de telefoonlijn, televisiekabel, glasvezel, mobiele netwerk en via de satelliet. Welke internetverbinding voor jou het beste is ligt helemaal aan het geen waarvoor je het gaat gebruiken.
De laatste jaren is glasvezel sterk in opkomst in Nederland. Via glasvezel kun je vele malen sneller internetten dan via de kabel of ADSL. Glasvezel kan honderden megabits per seconde leveren en hierdoor is de upload- en downloadsnelheid veelal gelijk. Kies je voor internet via de kabel dan dien je verplicht televisie af te nemen omdat het behoort tot de basisdienst. Als je alleen een internetabonnement wenst is internet via de kabel niet geschikt voor jou en dien je glasvezel te nemen als dit in jouw gemeente al beschikbaar is.

Overstappen naar een andere provider

Het is iedereen aan te raden om eens per jaar te kijken of je nog bij de goedkoopste internetaanbieder je internetabonnement hebt lopen. Misschien kun je bij een andere provider wel tegen veel betere voorwaarden een nieuw abonnement afsluiten. Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat je het huidige abonnement wilt uitbreiden naar een alles-in-1 pakket, dan is het ook aan te raden om diverse providers met elkaar te vergelijken.
Overstappen is kinderlijk eenvoudig. Doe de postcode check en kijk welke aanbieders bij jou in het gebied internet leveren. Vergelijk de providers op prijs en snelheid en sluit een internetabonnement af bij de goedkoopste aanbieder die voldoet aan je gestelde eisen. Maak tevens gebruik van de overstapservice en je hoeft zelf niets te regelen met je huidige provider. Vergelijk direct en bespaar ontzettend veel op je internetabonnement.