/ Huawei Y5

Huawei Y5

Hier vind je alles omtrent de Huawei Y5: Lees het laatste nieuws en geruchten en lees informatie over deze smartphone. Bekijk de plus- en minpunten en lees reviews geschreven door gebruikers van het toestel. Wil je de Huawei Y5 kippen? Vergelijk hier ook prijzen voor abonnementen met de Huawei Y5 in onze speciale vergelijkingstool.

Informatie over de Huawei Y5

De Huawei Y5 is een budget smartphone die op moment van schrijven voor ongeveer 100 euro te verkrijgen is. Het toestel is in 2015 op de markt gebracht door fabrikant Huawei en moet concurreren met telefoons als de Samsung Galaxy J1, Microsoft Lumia 525 en de Alcatel One Touch Pop C7.
Door de relatief lage aanschafprijs is het toestel voor veel mensen bereikbaar, om de prijs zo laag te houden heeft Huawei er voor gekozen om te besparen op hardware. Als we echter kijken naar andere telefoons in deze klasse beschik de Huawei Y5 over relatief krachtige hardware. Wie toch liever geen groot bedrag in één keer betaald of graag een abonnement wil kan er voor kiezen om het toestel in combinatie met een abonnement te kopen. Afhankelijk van het gekozen abonnement krijg je een korting op de toestelprijs. Geef je voorkeuren op in onze vergelijker en bekijk direct de beste deals!

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Specificaties van de telefoon

De Huawei Y5 beschikt over een Snapdragon 210 quad-core processor van Qualcomm. De cores in deze CPU werken op een snelheid van 1,1GHz. Het werkgeheugen is 1GB groot en het interne opslaggeheugen is 8GB groot. Deze is uit te breiden met een geheugenkaartje (microSD).
Het scherm heeft een schermdiagonaal van 4,5 inch en werkt op een resolutie van 480 x 854 pixels. Aan de achterkant heeft Huawei een camera van 5 megapixels gemonteerd voor het maken van selfies en videobellen is aan de voorkant een exemplaar van 2 megapixels aanwezig. De smartphone wordt gevoed door een accu met een capaciteit van 2000 mAh. Hiermee zou de smartphone bij niet al te intensief gebruik met gemak een dag mee kunnen gaan.

Pluspunten

De Huawei Y5 is een goedkope smartphone met relatief goede specificaties. Door de lage aanschafprijs is het toestel voor veel mensen bereikbaar. Het opslaggeheugen is uit te breiden met een geheugenkaartje waardoor je bijvoorbeeld lekker veel foto’s op kan slaan.

Minpunten

Het toestel beschikt over 1GB werkgeheugen wat in deze tijd wat aan de krappe kant wordt. Zware apps en games zullen mogelijk wat trager werken.