/ Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite

De Huawei P9 Lite is in Nederland verschenen in april 2016. De smartphone is het kleinere en goedkopere broertje van de Huawei P9 de P9 Max. Tevens is het de opvolger van de Huawei P8 Lite, dit budgettoestel verscheen in 2015 en deed het erg goed. De Huawei P9 Lite beschikt over goede specificaties en wordt aangeboden tegen een relatief lage prijs waardoor dit toestel voor velen interessant kan zijn.

Huawei P9 Lite prijzen vergelijken

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Specificaties

De Huawei P9 Lite is voorzien van een 5,2-inch display. Het display oogt scherp en heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het toestel heeft afmetingen van 146,8 x 72,6 x 7,5 millimeter en weegt 147 gram. Het design van het toestel heeft een high end uitstraling. Het toestel voelt wat goedkoper aan dan de andere Huawei P9 toestellen maar ligt wel erg fijn in de hand. De smartphone wordt door een Kirin 650-chipset aangedreven met 2GB aan werkgeheugen. De krachtige hardware zorgt ervoor dat het swipen door verschillende menu’s makkelijk verloopt, ook is het mogelijk om te multitasken zelfs wanneer er meerdere apps op de achtergrond draaien. Er is 16GB aan opslagruimte aanwezig, het opslaggeheugen is middels een microSD kaart uit te breiden.

De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh, hiermee houdt het toestel het zeker een volledige dag of anderhalve dag uit. Aan de achterzijde van het toetel bevindt zich een 13 megapixel camera, de voorzijde is voorzien van een 8 megapixel camera. De camera’s zijn van vele camera mogelijkheden voorzien zoals de ‘mooimaak’ modus en de optie om een panoramafoto te maken. Het toestel draait uit de doos op Android 6.0 Marshmallow met daarover Huawei’s EMUI. Met het besturingssysteem komt onder andere de functie Doze, dit is een energiebesparende functie en Google Now on Top waarmee app permissies afzonderlijk beheerd kunnen worden.

Prijs en beschikbaarheid

De P9 Lite is een toestel dat tot het middensegment behoort. Het toestel ziet er goed uit en werkt snel. De adviesprijs van Huawei voor de P9 Lite is in Nederland 299 euro. De smartphone is inmiddels al enige tijd op de markt en daarom bij vele aanbieders in prijs gedaald. Diverse providers bieden de P9 Lite aan in combinatie met een abonnement. In dat geval betaalt u maandelijks een bedrag voor een bepaalde periode. U kunt er ook voor kiezen om het toestel los aan te schaffen indien u al beschikt over een mobiel abonnement of een sim only abonnement wilt afsluiten. Wat u ook doet, het loont altijd om verschillende toestel- of abonnementsprijzen van verschillende providers met elkaar te vergelijken.