/ Huawei P8 Max

Huawei P8 MaxHuawei P8 Max

Ontdek hier alles over de Huawei P8 Max. Lees al het nieuws, reviews en discussieer mee en vergelijk alle prijzen van de verschillende aanbieders. Prijs los toestel 549,00 euro, met abonnement vanaf gratis!

Informatie Huawei P8 Max

In het voorjaar van 2015 onthulde Huawei een reeks nieuwe smartphones voor het komende jaar en daarbij behoort ook de Huawei P8 Max. Het toestel is in één woord gigantisch te noemen. De smartphone heeft een display van 6,8-inch groot. Het is hiermee een van de grootste smartphones die op de markt verkrijgbaar is. Gelukkig heeft Huawei de behuizing van de P8 Max klein gehouden anders was de smartphone niet te bedienen. Het gigantische toestel heeft een processor met acht rekenkernen. De processor is door Huawei zelfs ontwikkeld. De grootste kracht van de P8 Max zit hem in de accu. De accu heeft een enorme capaciteit maar dat is wel nodig met een beeldscherm van 6,8-inch. Vind je de Huawei P8 Max te groot? Dan kun je ook altijd voor de kleinere versie gaan, namelijk de Huawei P8.

Belangrijkste specificaties Huawei P8 Max

De Huawei P8 Max is voorzien van een 6,8-inch Full HD TFT-display met eenschermresolutie van 1920 x 1080 pixels. het beeldscherm heeft een pixel dichtheid van 326 ppi. Achter het gigantische scherm van de P8 Max is een HiSilicon Kirin 935 Quad-core 2.2 GHz Cortex-A53 & quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 processor geplaatst. De processor is door Huawei zelf ontwikkeld en vervaardigd. De processor met acht rekenkernen wordt ondersteund met 3 GB werkgeheugen. De Huawei P8 Max heeft een interne opslagcapaciteit van 64 GB en kan uitgebreid worden met nog eens 64 GB door middel van een microSD-kaart. Aan de achterkant is een 13-megapixel camera geplaatst en aan de voorzijde tref je een 5 megapixel camera. De accu van de smartphone heeft een capaciteit van 4360 mAh. Het mobiele besturingssysteem van de Huawei P8 Max is Android 5.0 Lollipop et Huawei Emotion UI 3.1.

Pluspunten

De P8 Max is groot en dat is tevens zijn pluspunt, het gigantische beeldscherm van 6,8-inch. De smartphone is ideaal voor mensen die veel games spelen op een smartphone of graag video’s en films willen kijken. De randen om het beeldscherm zijn ontzettend smal en hierdoor bestaat de voorkant van de Huawei P8 Max voor 83 procent uit beeldscherm. De HiSilicon Kirin 935 processor met acht rekenkernen van eigen makelij is tevens een pluspunt van de Huawei P8 Max. Door de processor is het toestel supersnel en is het makkelijk om te multitasken.

Minpunten

Het formaat van de Huawei P8 is tevens het minpunt van de smartphone. Door het gigantische formaat kan niet iedereen de P8 Max met één hand bedienen. In de meeste gevallen moet het toestel met twee handen bediend worden, tenminste als je de ‘koelkast’ van een smartphone niet wilt laten vallen.