/ Huawei P8 Lite

p8 liteHuawei P8 Lite

Ontdek hier alles over de Huawei P8 Lite. Lees al het nieuws, reviews en discussieer mee en vergelijk alle prijzen van de verschillende aanbieders. Prijs los toestel 249,00 euro, met abonnement vanaf gratis!

Informatie Huawei P8 Lite

Het kleine broertje van de P8 is nu ook verkrijgbaar in Nederland. De Huawei P8 Lite heeft een 5-inch display met een HD-resolutie van 720p. het toestel is iets kleiner dan het vlaggenschip van 2015 maar het is absoluut niet de minste smartphone in zijn klasse. Het toestel heeft krachtige hardware en is voorzien van de nieuwste software. Het toestel heeft alleen geen aluminium behuizing zoals de Huawei P8, maar de prijs van de Huawei P8 Lite is dan ook gehalveerd ten opzichte van zijn grote broer. Wil je geen extreem grote smartphone in je broekzak en ook niet te veel centen uitgeven voor een nieuwe smartphone, dan is de Huawei P8 Lite de ideale smartphone voor jou! Wil je liever een nog krachtigere smartphone dan is wellicht de Huawei P8 iets voor jou!

Huawei P8 Lite met abonnement

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Belangrijkste specificaties Huawei P8 Lite

De belangrijkste specificaties van de Huawei P8 Lite hebben wij voor jou op een rijtje gezet zodat je exact weet wat je koopt als je kiest voor deze betaalbare smartphone. het toestel heeft een 5-inch IPS-scherm met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Huawei P8 Lite is uitgerust met Huawei’s eigen 1,2 GHz quad-core processor en 2 GB werkgeheugen. Intern heeft de P8 Lite 16 GB opslagcapaciteit en is uit te breiden middels een microSD-kaart. Aan de achterkant tref je een 13-megapixel smartphonecamera en voorop een selfie-camera met 5-megapixels. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop en Huawei’s Emotion UI. De afmetingen van de P8 Lite zijn 143 x 70.6 x 7.7 mm en het toestel weegt 131 gram. De capaciteit van de accu bedraagt 2.200 mAh.

Pluspunten

Het 5-inch IPS-scherm is het pluspunt van deze middenklasser. Het toestel is hierdoor niet extreem groot zoals wel het geval is bij veel andere smartphone fabrikanten. De camera’s van de Huawei P8 Lite zijn ook een pluspunt want je kunt met zowel de voor als achter camera perfecte foto’s maken. verder is de krachtige processor van de Huawei P8 Lite een pluspunt, maar dit heeft ook een nadeel.

Minpunten

Het nadeel van de P8 Lite is het feit dat de krachtige processor veel energie vraagt en hierdoor is de capaciteit van de batterij wel heel weinig. De batterij heeft namelijk maar een capaciteit van 2.200 mAh. Dus dit kan de reden zijn om juist niet te kiezen voor de Huawei P8 Lite.