/ Huawei Nexus 6P

Huawei Nexus 6P

Hier vind je alles wat je wilt weten over de Huawei Nexus 6P: Bekijk het laatste nieuws, informatie, de specificaties, reviews en de plus- en minpunten van deze premium smartphone. Wil je de Nexus 6P kopen? In onze abonnementen vergelijker, vergelijk je de prijzen tussen bekende aanbieders!

Informatie over de Nexus 6P

In september 2015 heeft Google tijdens een evenement twee smartphones aangekondigd, deze toestellen waren in opdracht van Google geproduceerd en waren uitgerust met de nieuwste Android versie. Hauwei was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van de Huawei Nexus 6P, die beschikt over een 5,7 inch groot scherm. Naast de 6P werd tijdens dit evenement ook de Nexus 5X aangekondigd, die door LG wordt geproduceerd.

Google selecteert ieder jaar één of twee fabrikanten die in samenwerking met Google een smartphone mogelijk ontwikkelen. Deze smartphones vallen onder de Nexus reeks en bevatten op moment van verschijnen de nieuwste Android versie en zijn een soort showcase voor deze nieuwe versie.

Specificaties van de Huawei Nexus 6P

De Huawei Nexus 6P beschikt over een 5,7 inch groot scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De processor bedraagt een Snapdragon 810 octa core cpu van Qualcomm. Het werkgeheugen is 3GB groot en de interne opslag is 32GB, 64GB of 128GB groot. Aan de achterkant is een 12 megapixels camera aanwezig en aan de voorkant een 8 megapixels uitvoering.

De hardware van het toestel wordt gevoed door een accu van 3450 mAh waarmee het toestel het doorgaans bij normaal gebruik een dag mee moet kunnen gaan, dit is uiteraard wel afhankelijk van de staat van het toestel en hoe deze gebruikt wordt. Op moment van verschijnen kostte de Nexus 6P ongeveer 650 euro, voor wie dit een te groot bedrag vindt kan het toestel ook met een mobiel abonnement aanschaffen.

Pluspunten

De Nexus 6P is een premium smartphone die beschikt over krachtige hardware. Het toestel is uitgerust met de nieuwste Android versie, die leuke nieuwe features en functionaliteiten bevat. Door de grote accu houdt het toestel het doorgaans lang vol.

Minpunten

Het toestel is uitgerust met een USB type-C aansluiting, die op moment van schrijven nog in zijn kinderschoenen staat. Oude opladers passen niet op het toestel, waardoor deze overbodig zijn geworden.