/ Huawei Mate S

Huawei Mate S

Ontdek hier alles over de Huawei Mate S, de phablet van fabrikant Huawei van dit moment! Lees informatie, bekijk specs en foto’s en vergelijk prijzen tussen verschillende telefoon aanbieders voor zowel een los toestel als in combinatie met een mobiel abonnement.

Informatie over de Huawei Mate S

De Huawei Mate S is op 2 september 2015 door Huawei gepresenteerd. Het toestel beschikt over een 5,5 inch groot scherm met full hd resolutie. Met deze afmetingen behoort de smartphone tot de phablet klasse. Bijzonder aan het toestel is het drukgevoelige force touch scherm. Middels de force touch techniek kan de telefoon onderscheid maken tussen harde of juist zachte aanrakingen. Hierdoor kunnen verschillende functies aangeroepen worden door hard- of zacht op het scherm te drukken. De fabrikant toonde tijdens de introductie zelfs dat het mogelijk is om bijvoorbeeld een sinaasappel op het scherm te leggen, waarna het toestel in kan schatten hoe zwaar de sinaasappel is.
De Mate S volgt de Huawei Mate 7 op en lijkt qua design redelijk veel op zijn voorganger. De hardware is op diverse vlakken verbeterd en er zijn nieuwe features toegevoegd. De behuizing van het toestel is volledig van metaal en aan de achterkant is een sterk verbeterde vingerafdrukscanner geplaatst.

Specificaties van de smartphone

De Huawei Mate S beschikt over een Kirin 935 processor, wat een octa core variant is die werkt op een snelheid van 2,2 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3GB en de interne opslagruimte is 32GB groot. Aan de achterkant van het toestel is een 13 megapixels camera gemonteerd en voor videobellen is aan de voorkant een variant van 8 megapixels aanwezig. Alle hardware van het toestel wordt gevoed door een accu van 2700 mAh. Het toestel draait af fabriek op Android 5.1.1, maar ontvangt nog steeds updates voor dit mobiele besturingssysteem.

Pluspunten

De Huawei Mate S is een mooie premium smartphone, die beschikt over een groot scherm. Door de metalen behuizing is het toestel stevig en voelt het goed aan. Het toestel is ten opzichte van zijn voorganger op diverse vlakken verbeterd, waardoor de upgrade het overwegen zeker waard is!

Minpunten

Gebruikers van de Mate S klagen over de standby tijd van het toestel. Door een combinatie van gebruikte hardware, software en de accu gaat het toestel ten opzichte van concurrerende telefoons minder lang mee. De prijs van het toestel is relatief hoog. Door het toestel in combinatie met een abonnement te kopen, kun je de hoge toestelprijs omzeilen of gespreid betalen.