/ Huawei Ascend G6

Huawei G6Huawei Ascend G6

Hier lees je alles over de Huawei Ascend G6, een middenklasse telefoon én het kleine broertje van de Ascend P6. Lees nieuw, informatie, specificaties en lees reviews over deze telefoon op deze pagina. Bovendien vergelijk je hier de prijzen voor zowel een los toestel als een mobiel abonnement in combinatie met de Huawei Ascend G6.

Informatie over de Ascend G6

De Huawei Ascend G6, of P7 mini, is een middenklasse telefoon die ondersteuning heeft voor 4G netwerk verbindingen. Het toestel is het kleine broertje van de high-end Huawei Ascend P6 en is verkrijgbaar voor ongeveer 160 euro. Voor dit geld krijg je een smartphone die qua uiterlijk zeker niet lijkt op een middenklasse telefoon. Het toestel lijkt dan ook veel zijn grotere en krachtige broer, de P6, en is ook uitgerust met een afgeronde onderkant en is slechts 0,75cm dik.

Waar de P6 over een aluminium achterkant en zijkanten beschikt, is dit bij de G6 van plastic. Het toestel is op de markt gebracht in twee verschillende varianten; één met ondersteuning voor 4G netwerken en één zonder ondersteuning voor 4G verbindingen. De prijzen voor beide toestellen zijn inmiddels bijna gelijk, dus de meeste consumenten kiezen voor de variant mét 4G.

Specificaties van de Ascend G6

De Ascend G6 beschikt over een 4,5 inch groot scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels. De CPU bedraagt een Snapdragon 400 Quad Core, die werkt op 1,2GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en het interne geheugen van 8GB is uit te breiden met een geheugenkaartje (MicroSD).

Aan de achterkant is een camera van 8 megapixels beschikbaar en aan de voorkant is een 5 megapixels variant geïnstalleerd voor het maken van selfies en videobellen. De hardware van de Huawei Ascend G6 wordt gevoed door een accu van 2000 mAh.

Pluspunten

Het toestel is gunstig geprijsd ten opzichte van concurrentie en beschikt bovendien over 4G ondersteuning. Hiermee profiteer je van een snellere internetverbinding zodat webpagina’s, filmpjes of apps sneller geladen of gedownload worden.

Minpunten

Het toestel beschikt over een scherm die een resolutie heeft van 960 x 540 pixels, wat een lage resolutie is vergeleken met concurrerende smartphones.