/ Huawei

Huawei telefoons

Huawei P10
Huawei P10 Plus
Huawei P10 Lite
Huawei P9
Huawei P9 Plus
Huawei P9 Lite
Huawei Nova
Huawei P8
Huawei P8 Lite
Huawei P8 Max
Huawei Mate 9
Huawei Mate 8
Huawei Mate 7
Huawei Mate S
Huawei P7
Huawei Nexus 6P
Huawei G6
Huawei G7
Huawei Y5
Huawei D8
Huawei Mate S2

Algemene informatie Huawei

huaweiHuawei Technologies Co. Ltd is een Chinese multinational in het aanleggen van netwerken, aanbieden van diensten en het produceren van telecommunicatie apparatuur. Het hoofdkantoor van Huawei is gevestigd in Shenzhen, Guangdong. Het is vandaag de dag de grootste telecommunicatie-apparatuur producent in de hele wereld. Het Chinese bedrijf heeft met een flinke inhaalslag Ericsson in 2012 ingehaald.

Huawei is in 1987 opgericht door Ren Zhengfei, een voormalig ingenieur in de People's Liberation Army. Op het moment van de oprichting van Huawei was het bedrijf gericht op de productie van telefoon switches, maar later is dit uitgebreid met het aanleggen van zakelijke telecommunicatienetwerken. Nog wat later is het bedrijf zich ook gaan richten op de consumentenmarkt. Huawei heeft meer dan 140.000 werknemers, van wie ongeveer 46 procent zich bezig houdt met onderzoek en ontwikkeling. Het heeft in verschillende landen onderzoek en ontwikkeling instituten, waaronder in China, de Verenigde Staten, Frankrijk en Zweden.

In Nederland levert Huawei onder ander het 2G, 3G en 4G-netwerk voor de providers KPN en T-Mobile. Het is enigszins opmerkelijk dat het bedrijf dit in Nederland doet want het is daarmee het eerste Chinese bedrijf dat in Europa een zo'n technologisch hoogstaand netwerk heeft aangelegd. KPN en T-Mobile gebruiken nu apparatuur van Huawei. KPN gebruikt naast de apparatuur van Huawei ook apparatuur van Ericsson voor hun GSM/UMTS/LTE Radio netwerk. T-Mobile maakt voor zowel het Radio netwerk als het Core netwerk gebruik van Huawei apparatuur.

Smartphones en abonnementen

Huawei bestormd sinds 2012 de Europese markt van mobiele telefonie. Het bedrijf doet dit met relatief goedkope Android en Windows Phone 8 smartphones en andere devices. De naamsbekendheid van Huawei is nog niet heel groot in Europa maar toch timmeren ze hard aan de weg. Om de naamsbekendheid te vergroten om zo meer smartphones te verkopen doet het bedrijf onder andere door sponsorcontracten en partnerovereenkomsten af te sluiten met betaald voetbal organisaties. In Nederland is Huawei sinds het seizoen 2014/2015 partner van Ajax Amsterdam en de Amsterdam Arena. Het bedrijf gaat in het stadion een Wi-Fi netwerk aanleggen waar iedereen in het stadion gebruik van kan maken.

De smartphone waarmee Huawei de Nederlandse markt bestormd is de Ascend. De smartphones zijn relatief goedkoop maar worden gemaakt van high-end materialen. Het vlaggenschip van Huawei komt uit in de Ascend P-lijn. De P staat voor Premium. Elk jaar brengt Huawei een nieuw vlaggenschip op de markt maar ook andere smartphones die de onderkant van de markt bedienen. Andere bekende Huawei smartphones zijn de Ascend Mate en Ascend G. Dat de smartphones van Huawei goed aanslaan in Nederland is nu wel duidelijk want de Ascend P6 kwam vanuit het niets de top 3 binnen.

De Huawei Ascend smartphones zijn te verkrijgen met een abonnement maar ook als een los toestel. Doordat de toestellen vriendelijk geprijsd zijn is het voor veel mensen mogelijk om een los toestel aan te schaffen. De meeste Nederlandse consumenten kiezen er toch voor om een een Huawei Ascend smartphone aan te schaffen in combinatie met een abonnement. De aanschafprijs is dan nihil en er kan direct gebruik gemaakt worden van de smartphone.

Besturingssysteem

Vrijwel alle smartphones van Huawei draaien op het mobiele besturingssysteem van Google, namelijk Android. Sporadisch worden er nog smartphones uitgebracht die draaien op Windows Phone 8 mobiel besturingssysteem maar dit is nog heel zelden. Het mobiele besturingssysteem Android is heel gebruiksvriendelijk en het heeft een groot aantal voordelen. De voordelen zijn vooral dat het besturingssysteem altijd up to date zal zijn en dat de gebruiker gratis gebruik kan maken van verschillende Google diensten, zoals Gmail, Maps, Google+ en heel veel meer makkelijke diensten. Huawei maakt gebruik van een eigen Emotion UI waardoor Android een heel ander aanzicht krijgt dan bij smartphones van de concurrentie.