/ HTC One Mini

HTC One MiniHTC One Mini

Hier lees je informatie over de HTC One Mini, de mini uitvoering van de HTC One M7! Lees info over specificaties, plus- en minpunten, review en vergelijk direct de prijzen tussen bekende telefoon aanbieders.

Informatie over de HTC One Mini

De HTc One Mini, of HTC M4, is de mini variant van de HTC One (M7). Het toestel is een midden-segment telefoon. Het beschikt over minder krachtige hardware dan het high-end toestel en heeft tevens een kleiner scherm waardoor het formaat van het toestel wat is afgenomen.

Het toestel lijkt qua design nog wel op zijn grotere broer en is ook volledig van aluminium gemaakt, waardoor het toestel lekker stevig is. Het toestel is wel minder luxe en goed afgewerkt als zijn grote broer. Voor mensen met kleinere handen of die de HTC One M7 te duur vinden is de Mini variant een prima toestel.

Specificaties van de telefoon

Het toestel beschikt over een Snapdragon 400 Dual Core processor die op 1,4GHz werkt. Het werkgeheugen is 1GB en de interne opslagruimte bedraag 16GB. Het interne opslagruimte is niet uit te breiden, maar de fabrikant heeft verschillende oplossingen als cloud opslag of dropbox op het toestel beschikbaar gemaakt, waardoor je niet snel te weinig ruimte hebt.

Het scherm betreft een 4,2 inch groot display met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Aan de achterkant beschikt het toestel over een 4 megapixels camera en aan de voorkant is voor bijvoorbeeld selfies of videobellen een 1,6 megapixels variant aanwezig. De accu heeft een capaciteit van 1800 mAh.

Pluspunten van de HTC One Mini

De HTC One Mini is een mooi handzame smartphone en zal goed in de smaak vallen bij mensen met kleinere handen. Het toestel heeft gezien zijn prijs prima hardware en presteert goed.

Minpunten van de HTC One Mini

Het interne opslaggeheugen van 16GB is niet uit te breiden. Hoewel dit met clouddiensten op te vangen is, is dit geen goede optie voor mensen zonder WiFi of een kleine databundel.