/ HTC One M7

htc onem7HTC One M7

Lees hier informatie over de HTC One M7. Hier vind je nieuw, informatie, reviews en vergelijk je prijzen tussen bekende telefoon aanbieders! Discussieer mee in het forum over dit toestel en stel je vragen hier.

Informatie over de HTC One M7

De HTC One (M7) werd aangekondigd op 19 februari 2013 en moest het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf worden. Het toestel volgde de HTC One X op en was de eerste in de reeks HTC One M modellen. Vanaf 16 april van dat jaar is het toestel in Nederland verkrijgbaar.

De behuizing van het toestel is volledig gemaakt van aluminium, wat een stuk steviger en sterker is dan een plastic behuizing wat veel concurrenten gebruiken. In eerste instantie was het toestel in de kleuren zwart en zilver te krijgen, later zijn de kleuren blauw en rood toegevoegd. Het toestel werd bij introductie met Android 4.1.2 geleverd, maar inmiddels heeft HTC een update uitgebracht dat het toestel update naar Android 5.0. De telefoon heeft een infrarood sensor, waardoor met de app Sense TV de telefoon als afstandsbediening voor een televisie gebruikt kan worden.

Specificaties van de smartphone

De One M7 beschikt over een Snapdragon 600 Quad-core processor die werkt op 1,7 Ghz. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en het toestel is in 2 varianten leverbaar; één variant met 32GB interne opslag en een variant met 64GB intern opslaggeheugen. Het interne opslaggeheugen is niet uit te breiden. Het display betreft een scherm van 4,7 inch met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Deze pixel dichtheid was bij introductie van de smartphone de hoogte ooit, waarmee het in theorie het scherpste scherm ooit had.

Aan de achterkant bevind zich een speciale camera. Waar concurrenten één module plaatsen heeft HTC ervoor gekozen om drie modules te plaatsen van 4,3 megapixels waardoor de foto kwaliteit verbeterd zou moeten worden. Aan de voorkant is een camera van 2,1 megapixels aanwezig.

Pluspunten van de HTC One M7

De HTC One M7 is een mooie telefoon en beschikt over een haarscherp scherm, goede speakers en een stevige behuizing.

Minpunten van de HTC One M7

In de praktijk blijkt dat de camera van het toestel niet zo goed werkt. De foto’s zijn niet haarscherp en details vallen weg. De interne accu van het toestel is niet te vervangen, waardoor op den duur de accuduur van het toestel erg kort wordt.