/ HTC One E9

HTC One E9HTC One E9

Lees hier alles over de HTC One E9 een goedkopere variant van het huidige vlaggenschip van HTC; de One M9. Hier lees je informatie, nieuws en reviews over dit toestel. Geef je voorkeuren op in de vergelijkingstool en kies de goedkoopste telefoonaanbieder of het beste abonnement!

Informatie over de HTC One E9

Begin 2015 doken de eerste geruchten op over de mogelijke komst van een goedkopere variant van de M9. Eind maart heeft de fabrikant het toestel stilletjes op de markt gebracht in China. Het toestel is daar beschikbaar in twee varianten de HTC One E9 en de krachtigere One E9+.

De E9 is een goedkopere variant van het high-end toestel; de HTC One M9. Door gebruik van plastic en goedkopere hardware is de aanschafprijs van het toestel lager, waardoor ook een andere groep consumenten door HTC bedient kan worden. Het toestel is op dit moment helaas nog niet leverbaar in Nederland. Zodra er meer informatie is over de release datum van dit toestel, lees je het op smartphoneclub.com!

Specificaties van het toestel

De HTC One E9 beschikt over een Mediatek MT6795M Chipset, een Octacore processor die op 2GHz werkt en een PowerVR G6200 Gpu. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en de interne opslagruimte is 16GB groot. Aan de achterkant is een camera van 13 megapixels aanwezig en aan de voorkant een module met 4 megapixels. De hardware wordt gevoed door een batterij van 2800 mAh, die niet te verwijderen is.

Het scherm bedraagt een 5,5 inch groot display met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. De krachtige variant, de One E9+, beschikt ook over een 5,5 inch groot scherm maar werkt op een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Pluspunten

De HTC One E9 is door gebruik van minde krachtige hardware en een plastic behuizing een stukje goedkoper in aanschaf dan de One M9. Het toestel ziet er goed uit en is in diverse kleuren verkrijgbaar. Hoewel er bespaard is op hardware, doet het toestel zeker niet onder ten opzichte van concurrerende smartphones.

Minpunten

De HTC One E9 en E9+ zijn op dit moment helaas niet leverbaar in Nederland. Het toestel is alleen gelanceerd voor de Chinese markt. Of het toestel ook in Nederland beschikbaar zal zijn is helaas nog niet bekend.