/ HTC 10

htc behaald een kleine winstHTC 10

De HTC 10 is alweer het nieuwste toestel van HTC. HTC heeft voor haar nieuwste toestel enorm goed geluisterd naar haar gebruikers. Aangezien HTC het de laatste jaren toch behoorlijk lastig heeft gehad in de smartphonewereld, is het nu juist de tijd om terug te keren met de nieuwste smartphone. De HTC 10 is begin april gepresenteerd en volgt de populaire HTC One M9 op. Natuurlijk is het nieuwste toestel voorzien van vele verbeteringen. De HTC 10 wordt dan ook omschreven als het vlaggenschip voor 2016. De HTC 10 is te verkrijgen met een abonnement, maar het toestel is ook los te kopen tegen een zeer goede prijs.

HTC 10 abonnementen vergelijken

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

De HTC 10 in vogelvlucht

De HTC 10 is de nieuwste smartphone van HTC, die van vele gemakken is voorzien. Zo is het toestel enorm gebruiksvriendelijk, maar ook enorm snel. De HTC 10 heeft een Snapdragon 820-chip en samen met een werkgeheugen van 4GB, zorgen deze er voor dat het toestel zo snel is. Daarnaast heeft het toestel een opslaggeheugen van 32GB en met een batterijduur van 3000 mAh, gaat deze ook nog eens lang mee. Bij het toestel krijgen de gebruikers ook een 3.0 Rapid Charger. Deze snelle lader zorgt er voor, dat het toestel al na 30 minuten voor de helft is opgeladen. Het besturingssysteem waar het toestel op draait, is Android 6.0 Marsmellow in combinatie met 8.0 Sense. Ook deze versie van Sense is flink onder handen genomen, waardoor deze nu een stuk rustiger oogt. De HTC 10 is het eerste Android toestel die een standaard ondersteuning heeft voor AirPlay. Door met drie vingers tegelijkertijd naar boven te vegen op het scherm, wordt deze functie ingeschakeld.

Een belangrijk onderdeel van een smartphone is natuurlijk de camera. De HTC 10 heeft dan ook een 12,0 ultrapixel camera aan de achterkant van het toestel. Toch zullen de gebruikers hier van opkijken, aangezien de HTC One M9 nog een camera had met 20 megapixels. Toch bleek deze zich niet te kunnen meten met de concurrentie. HTC heeft de camera dan ook flink aangepakt. De 12,0 ultrapixel camera maakt prachtige foto’s zowel in het licht, als in het donker. Aan de voorkant van het toestel bevindt zich een camera die over 5,0 megapixels beschikt.

Gerestyled Design

Het toestel lijkt qua design veel op haar voorganger, de HTC One M9. Het toestel heeft dan ook een behuizing dat is gemaakt van metaal. Het toestel zal vanaf mei te verkrijgen zijn en de gebruikers hebben de keuze uit drie verschillende kleuren. Het toestel is namelijk te verkrijgen in de kleuren Topaz Gold, Glacier Silver en Carbon Grey. Voor het eerst in de geschiedenis heeft HTC gekozen voor een toestel met een QHD-scherm. Waar de voorgangers nog altijd een full-hd-scherm hadden, heeft de HTC 10 een QHD-scherm. Dit prachtige scherm is 5,2 inch en heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Een nieuwe toevoeging aan het scherm, is een vingerafdrukscanner. Deze vingerafdrukscanner kan worden gebruikt om het toestel te vergrendelen en natuurlijk weer te ontgrendelen. Ook kan de vingerafdrukscanner worden gebruikt om bepaalde apps te beveiligen.