/ HTC Desire 820

HTC Desire 820

htc desire 820Ontdek hier alles over de HTC Desire 820. Lees al het nieuws, reviews en discussieer mee. Vergelijk alle prijzen van de verschillende aanbieders van de HTC Desire 820. Prijs los toestel 359,00 euro.

Informatie over de HTC Desire 820

Tijdens de IFA in Berlijn heeft HTC de Desire 820 aangekondigd. Het is een hele nette mid-range phablet met een 64-bits processor. De HTC Desire 820 is de opvolger van de Desire 816. Het is een ultra dun toestel met een 5,5 Super LCD-beeldscherm, met enorm heldere weergave en een goede HD-resolutie. Aan de achterkant van het toestel vinden we een 13 megapixel camera waarmee de mooiste momenten vastgelegd kunnen worden. De 64-bits processor wordt voor de allereerste keer door HTC gebruikt, maar de kracht van de processor valt een klein beetje tegen. Het is namelijk een Qualcomm Snapdragon 615, met vier kernen die op 1,5Ghz zijn geklokt en nog vier op 1Ghz voor het lichtere werk. Aan de boven- en onderkant van de phablet zitten de HTC Boomsound speakers die aardig wat geluid kunnen produceren. Het design van de HTC Desire 820 is elegant en straat ondanks het polycarbonaat hoogwaardigheid uit. Aan de voorkant van het toestel tref je ook nog eens een 8 megapixel selfie camera. Al met al is de HTC Desire 820 een goede opvolger voor de Desire 816.

Belangrijkste specificaties

De HTC Desire 820 heeft een prachtig 5,5 inch beeldscherm met HD-resolutie. De octa-core processor laat misschien te wensen over ondanks dat het een 64-bits processor is. Het werkgeheugen van de Desire 820 is 2 GB. Intern tref je 16 GB opslaggeheugen aan dat uit te breiden is met een microSD-kaart. Aan de achterkant tref je een goede 13 megapixel camera aan en aan de voorkant een 8 megapixel camera. De capaciteit van de batterij is precies goed voor een phablet van dit formaat. De capaciteit van de batterij bedraagt 2600 mAh. De HTC Desire 820 draait op Android 4.4 KitKat met daarover de skin van HTC Sense.

Pluspunten

De HTC Desire 820 bevindt zich op de grens tussen het midden- en hogere segment en hierdoor is het een perfect toestel met een betaalbare prijs. Het toestel heeft een premium look en het scherm is fantastisch. Het toestel zal vooral in de smaak vallen bij jongeren want het toestel wordt verkrijgbaar in vijf felle kleuren. Door het formaat van het beeldscherm is de Desire 820 uitermate geschikt voor gamen, video’s bekijken en surfen op internet. De 8 megapixel selfie camera is een goede toevoeging en helemaal als het toestel in de smaak zal vallen bij jongeren.

Minpunten

Het ontwerp is mooi maar door het plastic ontwerp zie je voortdurend overal vingerafdrukken verschijnen. De 64-bits processor lijkt heel mooi maar het is minder krachtig dan we verwacht hadden. Daar in tegen is het nog steeds krachtig genoeg om op te boksen tegen al het geweld in het segment waarin het toestel instroomt. Gelukkig kan de opslagcapaciteit van 16 GB vergroot worden met een microSD-kaart want 16 GB is wel heel weinig met zo’n goede selfie camera.