/ HTC

HTC telefoons

HTC 11
HTC 10
HTC One M9
HTC One A9
HTC One E9
HTC U Ultra
HTC One A9s
HTC One M8
HTC One M8s
HTC One M9+
HTC One M7
HTC One Mini
HTC One Mini 2
HTC Desire 628
HTC Desire 620
HTC Desire 320
HTC Desire 820

Algemene informatie HTC

htc logoHTC Corporation, vroeger bekend als High Tech Computer Corporation, is een Taiwanese smartphone fabrikant die draaien op Google's Android en Microsoft's Windows Phone. HTC is in 1997 opgericht door de twee zakenmannen Cher Wang en Peter Chou. HTC heeft naam en faam gekregen door het fabriceren van PDA's voor andere merken zoals QTEK en Dopod. Door het aanslaande succes en de kennis binnen het bedrijf is HTC ook onder eigen merknaam mobiele apparaten op de markt gaan brengen. De allereerste HTC toestellen draaiden allemaal op Windows Mobile, maar door het succes van Android werd er langzaamaan overgestapt naar Android. In 2010 kocht HTC een 50 procent belang in het bedrijf Beats Electronics. Dit deed het bedrijf om exclusieve geluidssoftware in haar mobiele apparaten te plaatsen. Niet heel veel later verkocht HTC haar belang weer terug aan Beats Electronics. Tijdens het Mobile World Congress in 2011 werd HTC uitgeroepen door de GSM Assocation tot smartphone fabrikant van het jaar. Vanaf 2012 is HTC in zwaar weer terecht gekomen. Er staken financiële problemen de kop op en dat had allemaal te maken met feit dat er minder toestellen van HTC verkocht werden, dit had voornamelijk te maken met de duopolie van Apple en Samsung. Door een nieuw vlaggenschip op de markt te brengen in 2013 krabbelde HTC weer uit het dal. Met de komst van de HTC One heeft HTC zich weer weten te vestigingen in de hevige concurrentie strijd.

Smartphones en abonnementen

Door de jaren heen heeft HTC al heel veel verschillende mobiele apparaten onder de eigen merknaam op de markt gebracht. De allereerste mobiele telefoons van HTC die allemaal draaiden op Windows Mobile kregen altijd een futuristische naam. Naast de futuristische naam kregen de mobiele telefoons ook een productnummer mee. De huidige generatie mobiele telefoons van HTC draaien allemaal op Android, maar HTC produceert ook nog steeds mobiele telefoons die draaien op Windows Phone, zoals de Mozart, de Titan, Windows Phone 8X, Windows Phone 8S en de HTC One M8 for Windows. De huidige generatie smartphones van HTC draaien vrijwel allemaal op Google’s Android. HTC is één van de weinige smartphone fabrikanten die lange tijd nog geen gebruik maakte van een eigen gebruikersinterface, maar sinds de komst van de HTC One maakt het bedrijf gebruik van de eigen skin Sense. De HTC One heeft het Taiwanese bedrijf uit het slop getrokken, maar naast de One-lijn maakt HTC brengt HTC ook smartphones uit in andere lijnen, zoals Desire en Touch. Van het vlaggenschip van HTC worden doorgaans ook compacte varianten uitgebracht deze zijn meestal genaamd HTC One Mini.

De HTC smartphones zijn als los toestel verkrijgbaar maar ook in combinatie met een mobiel telefoon abonnement. Het bedrijf produceert smartphones in alle prijsklassen en daardoor is er voor iedereen wel een geschikt HTC toestel te koop. Het vlaggenschip van HTC is de duurste smartphone en de goedkoopste smartphone die het bedrijf produceert is te vinden in de Desire-lijn. De meeste toestellen van HTC worden in combinatie met een mobiel abonnement aangeschaft. De voordeligste manier om een HTC toestel aan te schaffen is in combinatie met een tweejarig mobiel telefoon abonnement. Het aanschafbedrag van de HTC smartphone zal dan flink gereduceerd zijn, dit is mede afhankelijk van het type mobiele abonnement dat je afsluit bij de aanschaf van een HTC smartphone.

Besturingssysteem

Vrijwel alle mobiele telefoons van de Taiwanese fabrikant HTC draaien tegenwoordig op het mobiele besturingssysteem van Android. Het besturingssysteem is ontwikkeld door Google, maar HTC gebruikt over Android de eigen skin Sense. De eigen skin zorgt ervoor dat je meerdere functies hebt, zoals Motion Launch, HTC Boomsound en Blinkfeed. Doordat HTC voornamelijk gebruik maakt van Android heb je als extra voordeel dat je gebruik kunt maken van verschillende Google diensten zoals Gmail, Google+, Hangouts en Google Maps. In de Google Play Store kun je verschillende games en andere applicaties downloaden waardoor je een HTC smartphone nog makkelijker kunt gebruiken. Naast het mobiele besturingssysteem Android maakt HTC ook nog gebruik van het mobiele besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows Phone. Sporadisch worden er nog smartphones op de markt gebracht met het mobiele besturingssysteem van Microsoft, zo is onlangs de HTC One M8 for Windows gelanceerd.