/ Honor 8 Pro

Honor 8 Pro

De Honor 8 Pro is in april 2017 in Nederland aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip van Honor is tezamen et de Honor 6C uitgebracht. De 8 Pro betreft een high-end smartphone met een 5,7 inch display terwijl de Honor 6C een mainstreammodel is voorzien van een 5 inch display. De Honor 8 Pro werd in februari al aangekondigd op de Chinese markt onder de naam Huawei Honor V9, in China wordt Honor namelijk niet als apart merk gevoerd. In Nederland wordt het toestel Honor 8 Pro genoemd, meer over de specificaties van deze smartphone leest u hieronder.

Specificaties

De Honor 8 Pro heeft afmetingen van 157 x 77,5 x 7 millimeter en weegt 184 gram. Het toestel is voorzien van een metalen behuizing. De schermdiagonaal bedraagt 5,7 inch, het display heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels met een ppi van 515. Het display is erg scherp en geeft kleuren practig weer. Het toestel wordt aangedreven door een HiSilicon Kirin 960-chipset welke ook aanwezig is in de nieuwe Huawei P10. Het toestel wordt verkocht in 3 modellen, een model met 64GB aan opslag en 4GB aan werkgeheugen, een model met 64GB aan opslag en 6GB aan werkgeheugen en de laatste variant is voorzien van 128GB aan opslag en 6GB aan werkgeheugen. De accucapaciteit van de Honor 8 Pro bedraagt 4000 mAh.
De achterzijde van het toestel is voorzien van twee 12 megapixel camera’s waarvan één met een zwart-wit sensor, de andere camera schiet foto’s in kleur. De beelden worden gecombineerd wat zorgt voor uitstekende foto’s. Met de camera kunnen ook 3D foto’s worden vastgelegd. De voorzijde is voorzien van een 8 megapixel camera. Het toestel draait uit de doos op Android 7.0 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

De Honor 8 Pro is beschikbaar in de kleuren goud, blauw en zwart. De adviesprijs van de smartphone is 549 euro. Het toestel is beschikbaar in de eigen webshop: Vmall. Het toestel is (nog) niet beschikbaar in combinatie met een abonnement, mogelijk zullen er wel providers zijn die deze smartphone binnenkort zullen aanbieden in combinatie met een abonnement.