/ Honor 6C

Honor 6C

De Honor 6C is een budgetsmartphone van Honor, dit is een dochtermerk van het Chinese Huawei. Het toestel is samen uitgebracht met de Honor 8 Pro, dit is een high-end toestel. De budget 6C heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het toestel is voorzien van goede specificaties en een flinke accu. Honor bracht al eerder budget smartphones op de markt. Alles over de specificaties van de Honor 6C leest u hieronder.

Specificaties

De Honor 6C heeft afmetingen van 147,1 x 73,8 x 8,3 millimeter en weegt 156 gram. Het toestel is voorzien van een metalen behuizing. Het beeldscherm is een 5-inch display met een resolutie van 1280 x 720 pixels wat neer komt op 294 ppi. De resolutie is niet zo scherp als bij full HD maar het scherm is prima afleesbaar en foto’s zijn scherp. De 6C draait op een Qualcomm Snapdragon 435 chipset met 8 cores welke door 3GB werkgeheugen wordt bijgestaan. Er is 32GB aan opslagruimte aanwezig wat middels een geheugenkaartje is uit te breiden. Het toestel heeft een riante accuduur dankzij de accu met een capaciteit van 3020 mAh. Lichte gebruikers zullen zelfs 2 dagen met het toestel kunnen doen zonder dat deze moet worden opgeladen. Dit is ook te danken aan de zuinige chipset. Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een vingerafdrukscanner geschikt voor het ontgrendelen van de smartphone. De scanner bevindt zich onder de camera. Het toestel draait uit de doos op Android 6.0 Marshmallow, dit is een verouderde versie van het besturingssysteem. Wanneer een update naar 7.1 Nougat gaat plaatsvinden is niet duidelijk.

Prijs en beschikbaarheid

De Honor 6C is in april 2017 geïntroduceerd en zal binnenkort verschijnen. Het toestel zal beschikbaar zijn in de kleuren zilver, grijs en goud. De verkoopprijs is op 229 euro vastgesteld. Op dit moment is de Honor 6C nog niet verkrijgbaar of te bestellen.