/ BlackBerry Leap

blackberry leapBlackBerry Leap

Hier ontdek je alles de BlackBerry Leap. Lees hier al het nieuws, informatie, reviews en discussieer mee over deze telefoon! Vergelijk alle prijzen tussen de bekende telefoonaanbieders, voor een los toestel óf in combinatie met een abonnement.

Informatie over de BlackBerry Leap

De BlackBerry Leap is in maart van 2015 aangekondigd door de smartphone fabrikant BlackBerry tijdens een presentatie die in Barcelona werd gehouden. Het toestel werd in eerste instantie in landen buiten Nederland op de markt gebracht, maar vanaf juni 2015 is het toestel ook officieel in Nederland te verkrijgen. Het toestel is te koop als los toestel voor bijvoorbeeld prepaid of simonly, maar ook in combinatie met aan abonnement. Als je kiest voor een abonnement is de prijs van het toestel meestal 0 euro, afhankelijk van het type abonnement wat je kiest.

Met de Leap richt het fabrikant zich op de zakelijke gebruikers, die toch graag een goed en mooi toestel willen. Door de gebruikte hardware kan de telefoon zich prima meten met de concurrentie in het midden segment. Bijzonder is de grote accu in zijn klasse, deze heeft een capaciteit van 2800 mAh, waarmee BlackBerry claimt dat de telefoon het 25 uur uit moet houden.

Specificaties van de smartphone

De Leap beschikt over een 5 inch groot display met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De processor is een Snapdragon S4 Plus en werkt op 1,5GHz. In combinatie met het werkgeheugen van 2GB en het 16GB uitbreidbare interne geheugen kan het toestel zich meten met concurrerende toestellen in de markt.

Aan de achterkant van de BlackBerry Leap bevindt zich een 8 megapixels camera, waarmee video’s gemaakt kunnen worden in een 1920 x 1080 pixels formaat. Aan de voorkant beschikt het toestel over een 2 megapixels camera. Het toestel weeg 170 gram en is 144mm lang, 72.8mm breed en 9.5mm dik. Het toestel is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart.

Pluspunten

Een groot pluspunt aan het toestel is de accu, deze beschikt over een grote capaciteit in vergelijking met andere telefoons in deze klasse. Hierdoor heeft het toestel een lange standby tijd. De camera aan de achterkant van 8 megapixels maakt mooie en scherpe foto’s.

Minpunten

Het scherm van de BlackBerry Leap is niet van de beste kwaliteit. Andere telefoons in dit segment hebben betere resoluties, helderheid en pixel dichtheid.