/ BlackBerry Priv

BlackBerry Priv

Op deze pagina lees je van alles over de BlackBerry Priv, het eerste Android toestel van fabrikant BlackBerry. Bekijk de specificaties, plus- en minpunten, reviews en vergelijk prijzen voor zowel een los toesel als in combinatie met abonnement!

Informatie over de BlackBerry Priv

De BlackBerry Priv is in oktober 2015 officieel aangekondigd door de smartphone fabrikant BlackBerry. De Priv is de eerste op Android gebaseerde smartphone van de fabrikant. Het toestel werd eerst in Amerika, Canada en Engeland op de markt gebracht, hierna volgend andere landen waaronder Nederland.
Het toestel beschikt over een mooi groot scherm van 5,4 inch en beschikt over een fysiek Qwerty toetsenbord. Waar bij veel concurrerende smartphones een fysiek toetsenbord ontbreekt, heeft BlackBerry er voor gekozen om de Priv hiermee wel uit te rusten. Bezitters van de BlackBerry Priv zijn lovend over het toetsenbord.

Prijzen vergelijken BlackBerry Priv

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Specificaties van de smartphone

De BlackBerry Priv beschikt over een 5,4 inch groot scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De processor bedraagt een Snapdragon 808 6-core Qualcomm variant, de cores hiervan werken op een snelheid van 1,8Ghz. Het werkgeheugen is 3GB groot en het interne geheugen van 32GB is uit te breiden met een geheugenkaartje.
Aan de achterkant van het toestel is een 18 megapixels camera aanwezig en aan de voorkant een 5 megapixels variant. De hardware van de smartphone wordt gevoed door een accu met een grootte van 3410 mAh.

Pluspunten

De BlackBerry Priv beschikt over krachtige hardware en kan prima concurreren met high-end toestellen van bijvoorbeeld Apple, Samsung of Huawei. De toevoeging van het fysieke toetsenbord wordt door veel gebruikers als zeer positief beschouwd, waardoor erg snel en efficiënt getypt kan worden.

Minpunten

Door de toevoeging van het fysieke toetsenbord is de smartphone in vergelijking met andere smartphones aan de dikke en zware kant. De camera van het toestel laat op een aantal vlakken wat punten liggen.