/ Blackberry

BlackBerry telefoons

Blackberry Classic
Blackberry Leap
Blackberry Passport
Blackberry Priv

Informatie over Blackberry

blackberryBlackberry is in 1984 opgericht in Waterloo door Mike Lazaridis. Tot aan 2011 was de oprichter directeur bij Blackberry. Het bedrijf uit Waterloo heeft haar naamsbekendheid verworven door gespecialiseerd te zijn in draadloze technologie. De naamsbekendheid groeide enorm nadat het bedrijf een Blackberry smartphone op de markt bracht. In 2013 werd bekend dat Blackberry overgenomen zou gaan worden door een investeringsmaatschappij. De allereerste Blackberry smartphone die het bedrijf uitbracht dateert alweer vanuit 1999. Binnen de kortste keren was het toestel razend populair. Na het ongelooflijke succes heeft Blackberry meerdere smartphones ontwikkeld. Door de verslavende werking van de Blackberry kregen de smartphones al snel de bijnaam 'Crackberry'. Na al het succes is Blackberry in het dal terecht gekomen, het bedrijf heeft al met meerdere bedrijven te vergeefs geprobeerd om gezamenlijk een nieuw top toestel uit te brengen doordat Blackberry te lang vast heeft gehouden aan het succes van de eerste smartphones is de concurrentie ze voorbij gestreefd.

Smartphones en abonnementen

blackberry telefoonDe allereerste Blackberry smartphone zag het levenslicht in 1999. In eerste instantie was het toestel alleen bedoelt voor de zakelijke markt maar al gauw sloeg de populariteit van de Blackberry over naar particulieren. De smartphones van Blackberry waren duidelijk te herkennen aan het fysieke qwerty-toetsenbord. De toestellen werden razend populair omdat je vrijwel alles met de smartphone kon doen, zoals het lezen en beantwoorden van e-mails en op het internet surfen. Het aller belangrijkste van de Blackberry was toch wel dat je tussen Blackberry smartphones gratis tekstberichten kon gaan versturen via Blackberry Messanger (BBM). Voor het gebruik van BBM moest je een speciaal Blackberry abonnement afsluiten. In de volksmond werd BBM ook wel 'Ping' genoemd, dit door het geluid dat ter gehore gebracht werd als je een tekstbericht binnen kreeg via BBM.

De Blackberry smartphone viel in een diep dal nadat andere gratis berichtendiensten de telecom markt opkwamen. Het was ineens niet meer noodzakelijk om een speciaal Blackberry abonnement af te sluiten en iedereen stapte massaal over naar een ander merk smartphone. Nu is het niet meer noodzakelijk om een speciaal Blackberry abonnement af te sluiten bij een smartphone van het bedrijf. Het bedrijf ondersteund nu ook de andere gratis berichtendiensten. Blackberry hoopt met de huidig ontwikkelde smartphones weer een plekje te bemachtigen tussen alle andere smartphones. Het bedrijf richt zich voornamelijk weer op de zakelijke markt, maar natuurlijk is het als particulier ook mogelijk om een Blackberry met een mobiel telefoon abonnement aan te schaffen.

Besturingssysteem

Blackberry maakt gebruik van het eigen ontwikkelde besturingssysteem Blackberry OS. Naast dat het bedrijf goed was in het ontwikkelen van hardware was het ook sterk in de eigen ontwikkelde software. Blackberry OS biedt een tal van mogelijkheden en het is uitermate gebruiksvriendelijk. De Blackberry smartphones kunnen alle applicaties draaien die gedownload of gekocht kunnen worden in de Blackberry App World. Hierbij kun je denken aan Whatsapp, Facebook, Twitter en nog heel veel andere populaire applicaties.