/ iPhone 5C

iphone 5ciPhone 5C

Lees hier informatie over de iPhone 5C, de kleurrijke iPhone van smartphone fabrikant Apple! Hier vind je al het nieuws, reviews en informatie over deze telefoon. Vergelijk alle prijzen bij verschillende erkende telefoon aanbieders en voorkom dat je teveel betaald. Prijs los toestel vanaf ongeveer 320 euro.

Informatie iPhone 5C

Op 10 september introduceerde Apple een nieuwe iPhone variant, de iPhone 5C. Het toestel dat relatief klein is vooral populair onder vrouwen. Deze doelgroep kiest voor deze telefoon door het kleine formaat, waardoor deze zich gemakkelijk met één hand laat bedienen. Daarnaast is het toestel in de kleuren wit, geel, groen, blauw en roze verkrijgbaar waardoor het een kleurrijke gadget is!

Het toestel wordt geleverd met iOS 7 en tijdens de introductie was het toestel in een 8GB, 16GB en een 32GB variant beschikbaar. Echter met de komst van de iPhone 6 heeft de fabrikant ervoor gekozen om alleen nog een 8GB variant te produceren. Een opvolger voor de telefoon is nog niet aangekondigd, maar het gerucht gaat dat Apple ook van de iPhone 6 een mini variant wil produceren.

Belangrijkste specificaties iPhone 5C

De iPhone 5C beschikt over een 4 inch groot retina scherm met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Berekeningen worden gedaan door een Apple A6 dual core processor die werkt op een snelheid van 1,3GHz. In combinatie met 1 GB werkgeheugen werken standaard applicaties prima op het toestel, maar zwaardere apps en games krijgen het zwaar te verduren op het toestel. Aan de achterkant is een 8 megapixel camera gemonteerd en aan de voorkant een 1,2 megapixel variant voor videobellen.

Het toestel is vanaf 27 september 2013 verkrijgbaar in Nederland, maar sinds de komst van de iPhone 6 alleen nog in een 8GB opslaggeheugen variant. Het toestel weeg 132 gram, is 124,4,, hoog, 59,2mm breed en 8,97mm dik.

Pluspunten iPhone 5C

De iPhone 5C is de ideale telefoon voor mensen die van een kleine smartphone houden. Door het indrukwekkende design en de 5 kleuren waarin het toestel beschikbaar is, vind haast iedereen een kleurvariant wel mooi. Doordat het toestel niet over de snelste hardware beschikt, is de aanschafprijs van het toestel laag; een los toestel is verkrijgbaar vanaf ongeveer 320 euro.

Minpunten iPhone 5C

De niet zo snelle hardware is tevens een nadeel van het toestel. Zware applicaties en games werken traag of niet op de smartphone. Een ander nadeel die gebruikers van het toestel noemen is de beperkte opslagruimte. De huidige varianten beschikken slechts over 8GB opslaggeheugen waarvan ook een deel gebruikt wordt door het besturingssysteem van iPhone. Apple heeft wat oplossingen als iCloud geïntroduceerd om toch veel persoonlijke bestanden en foto’s op te kunnen slaan.