/ iPhone 5

iphone 5iPhone 5

Lees hier informatie over de Apple iPhone 5 en ontdek alles over deze smartphone. Je vindt hier onder andere review, specificaties en plus- en minpunten. Daarnaast vergelijk je de prijzen voor dit toestel in combinatie met een abonnement of als los toestel.

Informatie over de iPhone 5

De Apple iPhone 5 werd door de fabrikant Apple op 12 september 2012 gepresenteerd, tijdens een speciaal hiervoor georganiseerd evenement. Het toestel volgde de iPhone 4S op en is op zijn beurt opgevolgd door de iPhone 5S. 2 weken later, op 28 september was het toestel officieel verkrijgbaar in Nederland. Al in de eerste dagen werd het toestel super goed verkocht.

Bijzonder aan de 5 was dat deze een hoger en dunner was dan zijn voorganger, beschikte over de nieuwe lightning aansluiting en beschikte over de nieuwste Apple A6 processor. De telefoon werd bij introductie geleverd met iOS 6. Deze specificaties maakten het toestel een serieuze concurrent voor andere high-end toestellen van bijvoorbeeld Huawei of HTC. Ten opzichte van zijn voorganger is het toestel een stuk lichter, heeft betere camera’s en heeft ondersteuning voor de 4G netwerken in Nederland.

Apple iPhone kopen

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Prijs eenmalig:
Prijs per maand:
afm_banner

Specificaties van de iPhone 5

De 5 is uitgerust met een Apple A6 processor, die van het type dual core is en werkt op een snelheid van 1,3 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en het interne opslaggeheugen is 16B, 32GB of 64GB. Bij geen van de varianten is het opslaggeheugen uit te breiden met een microSD kaartje. Het toestel beschikt over een 4 inch groot display met een resolutie van 1136 x 640 pixels en heeft de bekende Retina techniek van Apple.

Het toestel weegt 112 gram en is 123,8mm hoog, 58,6mm breed en 7,6mm dik. Aan de achterkant van de telefoon is een cameramodule van 8 megapixels geïnstalleerd en aan de voorkant is een 1,2 megapixels variant beschikbaar voor bijvoorbeeld videobellen. Het toestel is te krijgen in de kleuren zwart en wit.

Pluspunten van de smartphone

Het toestel beschikt over een goed scherm, zeker in vergelijking met zijn concurrenten. Het toestel gaat lang mee, wat hem ook zeer geschikt maakt voor mensen die veel bellen of internetten.

Minpunten van de smartphone              

Het interne opslaggeheugen is niet uit te breiden met een geheugen kaartje, hierdoor zullen consumenten met de 16GB versie snel tegen het probleem aanlopen dat het geheugen vol zit.