/ iPhone 4S

iPhone 4SiPhone 4S

Hier lees je informatie over de Apple iPhone 4S en ontdek je alles over deze premium smartphone. Je vindt hier reviews, recensies en informatie over bijvoorbeeld de specificaties en plus- en minpunten. Vergelijk de prijzen voor dit toestel in combinatie met een abonnement of als los toestel.

Informatie over de iPhone 4S

De Apple iPhone 4S is op 4 oktober 2011 gepresenteerd door de fabrikant Apple, het toestel volgt de in 2010 gelanceerde iPhone 4 en werd op zijn beurt weer opgevolgd door de iPhone 5. Een aantal weken later, eind oktober, werd het toestel op de markt gebracht in Nederland en was vrijwel direct zeer populair.

Ten opzichte van zijn voorganger, is het toestel op verschillende vlakken verbeterd. Naast de verbeteringen aan de hardware, was een belangrijke toevoeging van de spraakbesturing Siri. Siri vinden we nog steeds terug in de huidige modellen iPhones. Aan het uiterlijk van de 4S is weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Wel is een extra antenne toegevoegd, om de problemen met ontvangst op te lossen. Het toestel is de eerste iPhone variant die zowel GSM als CDMA netwerken ondersteund, hierdoor is het toestel op vrijwel elk mobiel netwerk in de wereld te gebruiken.

Specificaties van de telefoon

De iPhone 4S beschikt over een 3,5 inch groot Retina scherm met een resolutie van 960 x 640 pixels. De processor bedraagt een Apple A5 dual core variant die werkt op een snelheid van 1Ghz. Het werkgeheugen bedraag 512MB. Het toestel van in eerste instantie in een 16GB of 32GB variant beschikbaar, later werd ook een 64GB variant gelanceerd. Vanaf september 2013 werd het toestel alleen nog geleverd met 8GB. Van geen enkele variant is het interne geheugen uit te breiden met een micro-sd kaartje.

Het toestel weegt 140 gram en is 115.2mm hoog, 58.6mm breed en 9.3mm dik. Aan de achterkant is een 8 megapixels camera geïnstalleerd en voor bijvoorbeeld videobellen is aan de voorkant een module met 300kP aanwezig. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Pluspunten

De iPhone 4S is een goede opvolger van de iPhone 4 en is op verschillende vlakken flink verbeterd. Het design van het toestel is mooi en de behuizing is stevig. De accuduur van het toestel is ten opzichte van concurrerende telefoons goed.

Minpunten

De Apple iPhone 4S is momenteel alleen verkrijgbaar als 8GB variant, wat snel vol zit als je een aantal foto’s, documenten en apps installeert. Verder heeft het toestel geen ondersteuning voor 4G netwerken in Nederland.