/ iPhone 4

iphone 4iPhone 4

Hier vind je informatie over de specificaties, software, plus- en minuten en lees je reviews over de Apple iPhone 4. Vergelijk de prijzen voor dit toestel in combinatie met een abonnement, of koop de smartphone als los toestel met prepaid of een simonly abonnement.

Informatie over de iPhone 4

De iPhone 4 is geproduceerd door telecomgigant Apple en is tijdens een presentie van dit bedrijf op 7 juni 2010 aangekondigd. De 4 is de opvolger van de iPhone 3GS en is op zijn beurt opgevolgd door de iPhone 4S die op een aantal vlakken is verbeterd. Een aantal weken na de aankondiging, op 30 juli 2010, werd het toestel ook in Nederland op de markt gebracht.

De komst van de iPhone 4 bracht heel wat te weeg in smartphoneland, veel mensen probeerder hun oude telefoon te kopen omdat ze de revolutionaire iPhone 4 wouden aanschaffen. De maand voor de lancering in Nederland werden 3 keer zoveel iPhones verkocht via Ebay en Marktplaats als in andere maanden.

Specificaties van de iPhone 4

De iPhone 4 is ten opzichte van zijn voorganger op veel vlakken verbeterd. Een belangrijke toevoeging was de camera aan de voorzijde waarmee bijvoorbeeld selfies gemaakt konden worden of met het nieuwe FaceTime gebeld kon worden. De toestel beschikt over een 3,5 inch groot scherm met een resolutie van 960 x 640 pixels. De processor bedraagt een Apple A4 chip, die is geklokt op 800 Mhz, wat de batterijduur ten goede komt.

Het werkgeheugen bedraagt 512mb en het interne geheugen 8GB, 16GB of 32GB. Met de komst van de iPhone 4S is het alleen nog mogelijk om de 8GB variant te bestellen. Het interne geheugen van het toestel is niet uit te breiden. Aan de achterkant is een camera van 5 megapixels beschikbaar aan de voorkant een simpele VGA camera voor bijvoorbeeld videobellen. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Pluspunten

De iPhone 4 is een grote vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger en concurrenten. Het scherm is haarscherp en erg helder. Door de nieuwe processor is de smartphone lekker snel.

Minpunten

De iPhone 4 is relatief duur, waardoor het niet voor iedereen is weggelegd. Het glas, wat aan de voorkant van het toestel zit, is erg gevoelig voor breuken. We raden dan mensen dan ook aan om gebruik te maken van een hoesje of bumper.