/ Apple

Apple telefoons

iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6S Plus
iPhone 6S
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5C
iPhone 5S
iPhone 5
iPhone 4S
iPhone 4
iPhone 7S
iPhone 7S Plus
iPhone 8
iPhone 6C
iPhone X
iPhone 9

Algemene informatie Apple

appleApple Inc. is een Amerikaanse multinational met het hoofdkantoor in Cupertino, Californië. Apple Inc. is groot geworden met de verkoop van consumentenelektronica, computer software, online services en de personal computer. Alle producten van Apple Inc. worden door het bedrijf zelf ontworpen en ontwikkelt. Apple Inc. Is voornamelijk bekend van de Mac computers, iPod spelers, iPad en natuurlijk de iPhone. De online diensten van Apple Inc. zijn ook populair en omvatten iCloud, iTunes Store en de App Store.

Apple Inc. Werd opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne op 1 april 1976. Het begon allemaal in een garagebox waar de jongens personal computers ontworpen, ontwikkelde en verkocht. Het bedrijf werd op 3 januari 1977 ingeschreven als Apple Computer, Inc. Maar het werd op 9 januari 2007 omgedoopt tot Apple Inc. Dit hebben ze gedaan omdat Apple veel meer consumentenelektronica ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt dan alleen maar computers.

Op heden is Apple Inc. ’s werelds op één na grootste IT-bedrijf als we kijken naar de inkomsten en Apple is ’s werelds derde grootste smartphone fabrikant. Het bedrijf is het grootste beursgenoteerde bedrijf in de wereld en het heeft in veertien landen 425 winkels en het heeft de online winkels App Store en iTunes Store, waarvan de iTunes Store ’s werelds grootste muziekwinkel is. Het allereerste succes dat Apple had was met de Macintosh II. Deze personal computer heeft voor een ware revolutie gezorgd in het computertijdperk. De allereerst smartphone van Apple Inc. kwam in januari 2007 op de markt en het toestel was wederom revolutionair.

Smartphones en abonnementen

 

Apple Inc. presenteerde zijn allereerst iPhone op de Macworld Conference & Expo. De eer was aan Steve Jobs om de langverwachte iPhone te presenteren. Vanaf de allereerst iPhone heeft Apple Inc. een touchscreen beeldscherm en ondanks dat de critici van mening waren dat de iPhone maar een tijdelijk succes zou kennen heeft Steve jobs altijd geloofd in het eigen product en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het meest succesvolle gadget van Apple Inc. Door de jaren heen heeft de iPhone meerdere vernieuwingen ondergaan en telkens was er wel weer iets wat revolutionair was. Het succes van de iPhone nam ongekende vormen aan met de presentatie van iPhone 4. Dit toestel heeft de iPhone echt op de kaart gezet en alle generaties na de iPhone 4 werden steeds populairder. In het najaar van 2014 presenteerde Apple Inc. Twee nieuwe iPhones met een groter beeldschermformaat en een herziend design. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn tot op heden het meest succesvol in de iPhone-lijn. De iPhone zal altijd worden geoptimaliseerd voor een beter gebruik. Consumenten willen steeds meer met de smartphone kunnen doen en de levensstandaard van de consumenten verandert ook. De iPhone is nooit een goedkope smartphone geweest omdat het gemaakt is van hoogwaardige materialen.

Het overgrote gedeelte van alle consumenten schaffen de iPhone aan met een abonnement. Providers bieden met een abonnement de mogelijkheid aan consumenten om de iPhone goedkoper te kopen. Omdat de iPhone een dure smartphone is kunnen veel consumenten het toestel niet los kopen voor de verkoopadviesprijs, hierdoor zijn ze genoodzaakt om de iPhone aan te schaffen met een abonnement. De verkoopadviesprijs van de iPhone wordt dan gespreid afbetaald.

Besturingssysteem

ios-7iOS is het mobiele besturingssysteem van Apple Inc. Het besturingssysteem wordt exclusief ingezet bij gadgets van Apple. Het mobiele besturingssysteem is geïntroduceerd gelijktijdig met de allereerst iPhone in 2007. Niet alleen de iPhone is uitgerust met iOS, ook gadgets als de iPod Touch, iPad en iPad Mini en Apple TV draaien op het mobiele besturingssysteem van Apple Inc. In juni 2014 heeft Apple Inc. iOS 8 geïntroduceerd en het besturingssysteem is vanaf het najaar te downloaden voor verschillende apparaten van Apple. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus worden vanaf fabriek geleverd met iOS 8. Het mobiele besturingssysteem zal enkele keren per jaar voorzien worden van een update die heel makkelijk te installeren is vanaf het iOS apparaat. Één keer per jaar volgt er een grote update, deze is meestal in het najaar.