/ Acer

Acer telefoons

Acer Liquid Z410 Duo

Algemene informatie Acer

acer logoAcer is opgericht in 1976, te Taiwan. Het bedrijf houdt zich bezig met verschillende businesses. Acer behoort tot de vijf grootste bedrijven ter wereld voor de verkoop van personal computers en het bedrijf bezit tevens de grootste computerwinkelketen in Taiwan. In het jaar 2010/2011 heeft Acer twee Business Units toegevoegd, namelijk Acer Smartphones en Acer New LED/Multimedia TV. Het bedrijf heeft in 1997 de gehele computer divisie van Texas Instruments overgenomen. Door de overname is de groei van Acer ineens in een vogelvlucht gegaan. Het hoofdkantoor van Acer staat in Taipei, Taiwan. Nog niet zo lang geleden, in 2008, nam Acer ook het Amerikaanse Gateway en Packard Bell over. Door deze twee overnames is Acer het grootste computerbedrijf in Azië, Europa en Amerika. Acer is in het jaar 2011 begonnen met het ontwikkelen van smartphones en al snel bleek dat het bedrijf zich hier ook kon gaan onderscheiden van de rest. De drijfveer bij Acer komt niet van de vele awards of de publiciteit, maar van alle gebruikers die hun producten dagelijks gebruiken. Acer heeft in Europa voornamelijk naamsbekendheid gekregen door de Olympische Winterspelen in London van 2012 te sponsoren. Acer wil zich in de toekomst verder gaan onderscheiden in de elektronica markt en dit willen ze gaan doen door meer in te zetten op kwaliteit en service.

Smartphones en abonnementen

Acer heeft sinds de oprichting van de business unit Acer Smartphones al meerdere smartphones ontwikkeld. Het top model van Acer wordt onder de serie Liquid naar buiten gebracht en daarnaast brengt het Taiwanese bedrijf nog smartphones uit onder de naam beTouch, neoTouch, Stream en Iconia Smart. De smartphones van Acer staan bekend als betaalbare smartphones met normale specificaties. De smartphones van Acer worden vooral geroemd om het strakke design en natuurlijk de prijs die voor het toestel moet worden betaald. De smartphones door Acer ontwikkeld zijn voor de eindgebruiker ontwikkeld en zo probeert het bedrijf telkens de smartphones precies af te stemmen op de wensen van de gebruiker.

De Acer smartphones zijn enorm betaalbaar en hierdoor zijn de smartphones van Acer voor iedereen bereikbaar. De prijs van een Acer smartphone ligt tussen de 75 euro en 250 euro. Het top model van het Taiwanese bedrijf is de Acer Liquid Jade S55 en dit toestel is verkrijgbaar voor 229 euro. Het toestel kan natuurlijk ook met een mobiel telefoon abonnement aangeschaft worden, waardoor de aanschafprijs verspreid betaald wordt over de looptijd van het mobiele telefoon abonnement.

Besturingssysteem

De smartphones van Acer draaien allemaal op het mobiele besturingssysteem van Android. Het mobiele besturingssysteem van Android wordt ontwikkeld door Google en dit heeft een groot aantal voordelen. Zo worden er heel veel verschillende applicaties meegeleverd die door Google zijn ontwikkeld, zoals Gmail, Google Maps, Google+, Hangouts en heel veel meer. Android wordt wereldwijd gezien als het meest gebruiksvriendelijke mobiele besturingssysteem. Android draait op de meeste smartphones en is dan ook marktleider op het gebied van mobiele besturingssystemen. De Android versie op de Acer smartphones zijn niet voorzien van de pure Android, maar het heeft een eigen skin van Acer, zoals de meeste smartphone fabrikanten over het mobiele besturingssysteem heen plaatsen. Op deze manier krijgt Android toch nog een persoonlijk tintje.